Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg spilte 1-1 mot Ranheim

Ranheim sjokkerte Rosenborg i 2014. I kveld gjorde de det igjen

Rosenborg røk ut av cupen sist gang de møtte Ranheim. Lørdag markerte lillebror seg igjen.

RANHEIM-HELT: Her stanger Ranheim-kaptein Mads Reginiussen inn utlikningen i duell med Vegard Eggen Hedenstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
RANHEIM-HELT: Her stanger Ranheim-kaptein Mads Reginiussen inn utlikningen i duell med Vegard Eggen Hedenstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Ranheim 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Sist gang lagene møttes i var cupen for fire år siden. Da vant Ranheim 4-3 over storebror på Lerkendal etter ekstraomganger.

Dagen etter ble det avholdt krisemøte i Rosenborg, og én måned seinere fikk Per Joar Hansen, nåværende assistenttrener for det norske herrelandslaget, sparken som hovedtrener.

Inn kom nåværende RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, som siden ansettelsen har tatt trønderne til tre strake seriegull og to cupgull.

- Det er det flaueste jeg har vært med på som fotballspiller. Vi ble rett og slett løpt ut av banen og lå med krampe hele gjengen. Det var en fullt fortjent seier til Ranheim, sa Pål André Helland til Eurosport før kampen.

Mads Reginiussen, den eneste ikke-trønderen i Ranheims startoppstilling, sørget derimot for poeng og nytt sjokk på Lerkendal.

- Fantastisk deilig

Rosenborg-innbytter Yann-Erik de Lanlay sendte Rosenborg i føringen etter snaue timen spilt.

Kåre Ingebrigtsens menn maktet derimot aldri å legge et ordentlig press for den andre scoringen, og kvarteret før slutt stanget lillebror Reginiussen inn utlikningen for Ranheim.

- Det er fantastisk deilig, men jeg er sliten nå. Det koster. Det er tungt å springe såpass mye i nitti minutter, men vi står bra på og får ett mål som ikke er helt ufortjent selv om de kanskje skaper flere sjanser enn oss, sier Reginiussen til Eurosport.

Nicklas Bendtner scoret på overtid, men Alexander Søderlund, som assisterte dansken, ble avvinket for offside.

- Herregud, å få oppleve noe sånt. Jeg trodde ikke at jeg skulle gjøre det for et par år siden. Jeg har stått og sett på, men det er artigere å spille. Det var en fantastisk ramme rundt kampen, sier Ranheim-kapteinen.

- Vi blir feige

Etter kampen havnet mye av fokuset på en stygg takling av Michael Karlsen på Even Hovland i første omgang, men Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ville heller fokusere på eget spill.

- Vi slutter å spille fotball hver gang vi tar ledelsen. Det er den største bekymringen vår, sier Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

Der Rosenborg i det siste har vist strålende forsvarsspill, har det ikke klaffet like bra framover på banen.

- Vi blir feige. Vi slipper oss tilbake. Det må et mål til. Da begynner vi å spille fotball igjen. Det må finne ut av, for sånn her kan vi ikke holde på. Når vi scorer 1-0, så må vi gå etter 2-0 og 3-0, fortsatter Ingebrigtsen.

Stor Bendtner-sjanse

I det første Trondheim-derbyet i Eliteserien siden 1995 - da Strindheim var i den øverste divisjonen - åpnet Rosenborg best.

Etter kvarteret spilt fikk Nicklas Bendtner alle tiders mulighet til å sende Rosenborg opp i føringen.

Alexander Søderlund tok ned ballen i feltet, og spilte videre til en umarkert Bendtner. Fra skrått hold curlet dansken ballen én meter til siden for stolpen fra 12-13 meter.

Første omgang hadde ikke de største sjansene, men det manglet ikke på intensitet.

Både Michael Karlsen og Anders Trondsen vartet opp med knallharde taklinger. Ranheim-spissen fikk gult, mens Trondsen slapp unna kort.

- For meg er det midt imellom gult og rødt kort, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal om Karlsens seine takling på RBK-midtstopper Even Hovland.

- Dæven. Jeg merket selv at jeg kom seint inn. Vi skulle være tente i dag, men det der er klassisk overtenning, så det er bare å beklage, sa Karlsen da han fikk se taklingen etter kampen.

Rett før pause fikk Rosenborg en enorm sjanse da Søderlund fikk stå umarkert fra fem meter, men headingen skled av hodet på den tidligere Saint Etienne-spissen.

Rosenborg-mål etter styring

Innbytter Yann-Erik de Lanlay var nære å sende Rosenborg opp i føringen umiddelbart etter pause.

Den tidligere Viking-vingen skjøt fra 17-18 meter, via et Ranheim-bein, men Barli fikk avverget.

Minutter seinere fikk Bendtner hodet først på et innlegg fra Mike Jensen, men headingen gikk et par meter over mål.

Rosenborg presset på videre, og endelig skulle de få uttelling.

De Lanlay driblet unna et par Ranheim-spillere og smalt til fra tjue meter, via Christian Eggen Rismark, og i mål.

Ranheim var derimot nære å slå umiddelbart tilbake.

Kristoffer Løkberg flikket Øyvind Storflor med hælen. Den tidligere Rosenborg-spilleren banket til fra skrått hold, men keeper André Hansen reddet mesterlig.

Reginiussen utliknet

Like etter måtte yngstebror Mads Reginiussen få assistanse da han slo ansiktet i bakken etter en tøff duell.

Tore Reginiussens lillebror ble derimot værende på banen, og kvarteret før slutt utliknet han for sitt kjære Ranheim.

Kristoffer Løkberg slo inn mot Reginiussen, som hadde løpt seg fri i feltet. Ranheim-kapteinen stanget kula knallhardt midt i mål.

- Fullt fortjent utlikning. Det Rosenborg ikke måtte oppleve i Bodø, Tromsø og Drammen, det får de i dag, kommenterte Kjetil Rekdal.

Reginiussen-scoringen var for øvrig Rosenborgs første baklengsmål på fem kamper.

På overtid trodde Bendtner at han hadde sendt et fullsatt Rosenborg til himmels, men Søderlund, som headet ballen til dansken, ble avvinket for en hårfin offside.

Dermed ble de poengdeling i slaget om Trondheim.

Rosenborg beholder andreplassen på tabellen med fire poeng opp til Brann, mens Ranheim ligger på femteplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media