Eliteserien: Sandefjord-Ranheim

Ranheim spiller som om balltap på egen halvdel er en motesak

De aller fleste har Sandefjord og Ranheim som sesongens store nedrykkskandidater. Det er til å forstå.

ENDA EN SEIER: Ranheim slår Sandefjord og vinner 2-1 etter scoring av Andreas Helmersen i kampens 89. minutt. Hadde de spilt mot et bedre fotballag ville de tapt kampen før pause. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
ENDA EN SEIER: Ranheim slår Sandefjord og vinner 2-1 etter scoring av Andreas Helmersen i kampens 89. minutt. Hadde de spilt mot et bedre fotballag ville de tapt kampen før pause. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sandefjord-Ranheim 1–2 (1–0)

I FØRSTE OMGANG gjorde Ranheim tilsynelatende alt de kunne for å tape. De slapp unna. I andre omgang gjorde Sandefjord ingen ting for å vinne. De slapp ikke unna. Og slik vant Ranheim, som mot de fleste andre motstandere i Eliteserien ville vært døde og begravet allerede til pause, sin andre av tre kamper på det øverste nivået.

Per dato ser det veldig bra ut på tabellen.

Virkeligheten er litt mer bekymringsfull.

FRA ELITESERIEN ER det en vei som garantert går rake veien til OBOS-ligaen. Den handler om mange balltap på egen halvdel. Det er ikke mulig å overleve på det øverste nivået når du spiller som om balltap er på moten. Før pause gjorde Ranheim det. Og ikke "bare" fem ganger, men ti, og gjerne 25 meter fra eget mål.

Man trodde knapt det man så.

MOT SANDEFJORD GJORDE Ranheim det til en vanesak å miste ballen på egen halvdel. Det er i utgangspunktet synonymt med selvmord. Hadde Sandefjord vært et bedre, modigere og giftigere fotballag ville de drept denne kampen i løpet av den første halvtimen. Men i stedet, fordi Mohamed Ofkirs scoring fra distanse etter et av de utallige balltapene bare var en av to målsjanser, holdt de liv i den gjennom bare å lede 1–0.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer