Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løkberg mobbet for manglende scoringsbidrag

Ranheim-trener mobbet tomålsscorer for målteft

Ranheim-trener Svein Maalen har mobbet Kristoffer Løkberg for å ikke score mål i flere år. Mandag svarte han på tiltale med to mål i drømmeserieåpningen.

MOBBET: Kristoffer Løkberg scorer sitt første av to mål mot Stabæk. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MOBBET: Kristoffer Løkberg scorer sitt første av to mål mot Stabæk. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Kristoffer Løkberg vikarierte som kaptein i Mads Reginiussens skadefravær, og takket for tilliten med to mål i 4-1-seieren mot Stabæk i det nyopprykkede lagets utsatte serieåpning.

Men at det var Løkberg som scoret Ranheims første mål etter opprykket til Eliteserien er ikke tilfeldig, skal man tro Ranheim-trener Svein Maalen.

- Det er utrolig artig, men ikke tilfeldig. Jeg har mobbet Kristoffer for skuddfoten hans, og sagt at han ikke kan score mål i flere år. Nå bøtter han inn mål. Det er ekstra artig, sa Maalen til NTB.

- Det er mange som har fortjent dette. Jeg har jobbet med Kristoffer i seks år, helt fra han var en unggutt på laget som måtte springe rundt, gjøre drittjobber og ikke spille kamper. I dag får han føre laget sitt ut på banen som kaptein. Og ikke minst, score to mål, fortsatte treneren.

- Oddsbombe

Michael Karlsen fulgte opp Løkberg som tomålsscorer i andre omgang mot Stabæk. Heller ikke han hadde sett for seg drømmeåpningen på eget kunstgress.

- Det er en oddsbombe. Hadde du satt penger på det hadde du blitt millionær, sa Karlsen til NTB.

Ranheim fikk sine to første kamper i Eliteserien utsatt. Seriedebuten på øverste nivå kom derfor drøye tre uker senere enn planlagt. Maalen mener trønderne har brukt tiden godt.

Møtte topplag i treningskamper

- Første døgnet gikk lufta ut av ballongen og det var et antiklimaks. Vi gikk imidlertid raskt inn og var løsningsorienterte. For vi visste at det ikke var noen grunn til å bruke energi på ting vi ikke kunne gjøre noe med. Vi tenkte at, ok, dette kan vi snu og bruke til vår fordel og få en lengre oppkjøring, sa treneren.

- Heldigvis hadde vi avtalt to treningskamper mot Rosenborg og Molde. De var viktige for oss. Vi fikk møtt god motstand og spilt to gode kamper der, la han til.

Ranheim spilte 1-1 mot Molde, før de ble slått 2-1 av storebror Rosenborg. Maalen mener tiden framover uansett ser lys ut for det tidligere 1. divisjonslaget.

- Jeg synes vi har brukt tiden godt hele veien fra vi rykket opp, også når vi fikk den ekstra omveien, avsluttet Ranheim-treneren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling