Ranieri: - Vi skal presse Arsenal

En offensiv Chelsea-manager Claudio Ranieri vil at hans mannskap skal sette Arsenal under press på Highbury i kveld.

LONDON (Dagbladet): Den siste måneden har italieneren til stadighet blitt beskrevet som «Dead Man Waking». Selv med suksess i Champions League er det ikke sikkert at han får beholde jobben. Utgangspunktet foran kveldens avgjørende kvartfinale: Chelsea må vinne. Da har Ranieri en liten sjanse til fortsatt å heve lønn på Stamford Bridge.

- Jeg tror på mine spillere. Den første kampen viste at vi kan kjempe med dem, sier Ranieri.

- Når du spiller mot et av verdens beste lag er det vanskelig å finne svakheter hos motstanderen, men vi skal prøve å sette dem under press, sier Ranieri før dagens kamp.

En tenkende manager

Ranieri kom til Chelsea i september 2000. Karrieren startet han med amatørfotball, og har gradvis bygd opp sin karriere i Cagliari, Napoli, Fiorentina, Valencia og Atletico Madrid. Som manager er han en heller rolig type. Spillerne kaller han «The Tinkerman» - den tenkende.

- Jeg liker det navnet. Fotball vil alltid være under utvikling, og man må hele tida utvikle seg, både som enkeltspiller og lag, sier Ranieri til bladet World Soccer.

Han innrømmer at denne vinteren har vært tøff, med stadige spekulasjoner rundt hans framtid.

- Hvis man bare ser på presset rundt meg, har jeg verdens verste jobb. Men jeg kan likevel smile. Jeg er ikke redd. Hver gang jeg forbereder meg til en kamp blir jeg konfrontert med at det er noen andre som vil ha jobben min. Jeg startet med et amatørlag og har jobbet hardt for å komme hit. Det har gitt meg den erfaring jeg trenger for å komme igjennom slike tøffe perioder, sier italieneren.

Gladiator

De siste hjemmekampene har hyllesten til manageren fått klubbens mektige eier, Roman Abramovich, til å krype langt ned i setet på ærestribunen. På stotrende engelsk har han sjarmert deler av pressekorpset og Chelseas supportere. Før dagens kamp har han sammenliknet seg selv med en gladiator og uttalt at hans mannskap skal drepe Arsenal.

Skal drepe Arsenal

- Vi er underdogs, men jeg vil minne spillerne på at vi har scoret i alle våre bortekamper i Champions League. Det er viktig, sier Ranieri.

For å skape den riktige atmosfæren har Chelsea derfor lagt seg inn på hotell foran kveldens kamp. Mange mener at bortelaget også kan dra fordeler av at Arsenal fikk seg en smell mot Manchester United på lørdag. Et tøft oppgjør som medførte at både Jose Reyes og Fredrik Ljungberg pådro seg skader som gjør det usikkert om de kan spille i kveld. Det blir trolig ikke avgjort før kampdagen om de er med, men optimismen rådet i Arsenal etter mandagens trening.

På TV i kveld

Champions League

Arsenal-Chelsea

TV3 kl. 20.45

TILLIT: Chelsea-manager Caludio Ranieri har tro på sine spillere foran kveldens viktige oppgjør mot Arsenal.