Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ranieri advarer John Arne mot lillebror

Kan møtes i kveld.

KAN SMELLE: Brødrene Riise kommer neppe til å spare på kruttet om de møtes på Craven Cottage i kveld. Her takler John Arne lillebror Bjørn Helge under en landslagstrening. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
KAN SMELLE: Brødrene Riise kommer neppe til å spare på kruttet om de møtes på Craven Cottage i kveld. Her takler John Arne lillebror Bjørn Helge under en landslagstrening. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) I kveld kan Riise-brødrene John Arne (29) og Bjørn Helge (26) møter hverandre på en fotballbane for første gang.

Det gikk nok en del tekstmeldinger mellom telefonene i Riise-familien etter trekningen av Europa League-gruppene. Nå er ventetida over, og i morgen kveld kan de faktisk stå ansikt til ansikt - om John Arne spiller venstreback og Bjørn Helge er høyrekant.

I går advarte en munter Roma-trener Claudio Ranieri sin Riise mot farta til lillebror.

- John Arne må virkelig spille bra mot broren sin og løpe mye, for broren er veldig rask, sa Ranieri ifølge Uefa.com.

Riise gleder seg til å møte broren, men hevder at han er som en hvilken som helst motstander når kampen er i gang.

- Du ser alltid fram til å spille mot noen du kjenner, og jeg kjenner broren min bedre enn noen andre. Det er moro for familien, men når fløyta går er jeg bare fokusert på å gjøre jobben min og ta tre poeng, sier John Arne Riise.

Hadde kort lunte
Det er aldri stille rundt Riise-brødrene når de er sammen på landslagssamlinger. De er sjelden mer enn noen meter unna hverandre, og terskelen for mobbing er lav.

- John Arne ringte meg rett etter trekningen. Han sa at han skal knuse meg - og jeg skal knuse ham, sier Bjørn Helge til Fulhams hjemmeside.

MØTES FOR FØRSTE GANG: John Arne og Bjørn Helge kan møte hverandre i en skikkelig kamp for første gang i kveld. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MØTES FOR FØRSTE GANG: John Arne og Bjørn Helge kan møte hverandre i en skikkelig kamp for første gang i kveld. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Som yngstebror har han alltid blitt sammenliknet med storebror. Ikke fordi de er så like som fotballspillere, men rett og slett fordi de har samme etternavn. Og de interne krigene har ikke vært få.

- Jeg er lillebror og har tapt for ham i alt, og det irriterer meg. Hvis vi kjeder oss på hotellrommet under landslagssamlinger kan vi krølle sammen papirlapper og kaste dem i søppelkassa, jeg taper til og med i det.

Og John Arne er en høylytt vinner.

- Spesielt da jeg var ung hadde jeg veldig kort lunte. Vi spilte fotball sammen mange timer hver dag, og da han slo meg jublet og sang han. Jeg slo etter ham og forsøkte å løpe unna, siden han var større enn meg. Men han tok meg alltid igjen rett utenfor huset, og da tok han igjen. Men dette bidro i hvert fall til å utvikle hurtigheten min, sier Bjørn Helge.

En rollemodell
Som brødre flest stikker ikke mobbingen dypere enn at innerst inne er det bare brødrekjærlighet mellom dem. John Arne har vært svært viktig for lillebroren, og Bjørn Helge har lært mye av ham.

- Han har vært en rollemodell for meg, en virkelig storebror. Alle kjenner til det han har opplevd, selvmålet mot Chelsea og alt det der. Måten han har taklet dette på har lært meg mye. Han sier til meg at jeg må være tålmodig i Premier League og han gir meg mange råd. Jeg har vært inn og ut av Fulham-laget, men når du kommer hit fra en liten klubb i Norge, da må du være tålmodig, sier Bjørn Helge.

Så langt har Riise bare fått ett kort innhopp i Premier League, men i Europa League har han fått flere sjanser - med fem kamper i kvaliken og gruppespillet.

SAMMEN FOR NORGE: Bjørn Helge og John Arne møtte på landslagssamling sammen for første gang i 2006. Da ville selvfølgelig alle ha en bit av dem. 
Foto Tor Richardsen / SCANPIX
SAMMEN FOR NORGE: Bjørn Helge og John Arne møtte på landslagssamling sammen for første gang i 2006. Da ville selvfølgelig alle ha en bit av dem. Foto Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling