JOBB-TILBUD: Da Claudio Ranieri var i Roma for å motta prisen som årets italienske trener, fikk han også en åpen invitasjon om å overta landslaget.  Foto: Roma/REX/Shutterstock
JOBB-TILBUD: Da Claudio Ranieri var i Roma for å motta prisen som årets italienske trener, fikk han også en åpen invitasjon om å overta landslaget. Foto: Roma/REX/ShutterstockVis mer

Ranieri ble tilbudt Italia-jobb

Ettertraktet Leicester-sjef.

Da Claudio Ranieri var i Roma for å motta prisen som årets italienske trener, fikk han også en åpen invitasjon om å overta landslaget.

Med Leicester-treneren hjemme for å motta Enzo Bearzot-prisen mandag, fortalte den italienske fotballpresidenten, Carlo Tavecchio, at han kunne se for seg Ranieri som landslagssjef.

- Jeg snakker langt fram i tid, ikke om de neste mesterskapene. Claudio er ung og har tid på seg. Han har fortsatt mye å oppnå i England, og jeg tror ikke det blir enkelt å frarøve ham den muligheten, sa fotballpresidenten.

Tavecchio ser etter en erstatter for Antonio Conte, som tar over Chelsea etter sommerens EM-sluttspill.

- Antonio gjør en god jobb. Jeg er lei meg for at han forlater landslaget, men jeg er samtidig glad for at han kommer til meg i England, sa Ranieri.

Italienerne startet å gi ut Enzo Bearzot-prisen til årets italienske trener ett år etter at treneren med samme navn døde i 2010. Bearzot har rekorden for antall kamper som landslagssjef for Italia med 104, og tok landet til VM-seier i 1982.

- Jeg har aldri møtt Bearzot, men jeg har hørt av folk at de ser hans ånd i meg, og det gjør meg stolt, sa 64 år gamle Ranieri etter å ha mottatt prisen.

Tidligere vinnere er Cesare Prandelli (2011), Walter Mazzarri (2012), Vincenzo Montella (2013), Carlo Ancelotti (2014) og Massimiliano Allegri (2015).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.