EN FORMIDABEL FIASKO: Claudio Ranieri fikk med seg ett fattig poeng på fire kvalikkamper for Hellas. Tapet mot Færøyene i går ble dråpen for den tidligere europamesteren i fotball.Foto: AP /Thanassis Stavrakis/ NTB Scanpix
EN FORMIDABEL FIASKO: Claudio Ranieri fikk med seg ett fattig poeng på fire kvalikkamper for Hellas. Tapet mot Færøyene i går ble dråpen for den tidligere europamesteren i fotball.Foto: AP /Thanassis Stavrakis/ NTB ScanpixVis mer

Ranieri fikk sparken i Hellas etter tapet mot Færøyene

Ble ansatt i sommer.

Trenernomaden Claudio Ranieri fikk kort fartstid som landslagssjef for Hellas i fotball. Hjemmetapet mot lille Færøyene kostet ham jobben.

Ranieri ble ansatt etter Brasil-VM i sommer, men Hellas' fotballforbund valgte lørdag å kvitte seg med italieneren.

Riktignok skal han få lede det greske laget i tirsdagens privatlandskamp mot Serbia, men så er det slutt.

Hellas, som for ti år siden sensasjonelt vant EM, har kommet fryktelig skjevt ut i kvalifiseringen til europamesterskapet i 2016. Etter det pinlige tapet for Færøyene fredag ligger grekerne helt sist i gruppe F. De skal få det tøft med å kvalifisere seg til sluttspillet i Frankrike.

Tidligere i høst har Hellas tapt hjemme mot både Romania og Nord-Irland. Lagets eneste poeng så langt kom borte mot Finland.

Ranieri har en lang CV å vise til. 63-åringen har tidligere trent kjente klubber som Chelsea, Juventus, Inter, Roma, Atlético Madrid og Valencia.

(NTB)