Ranieri sa opp etter Roma-kollaps mot Genoa

- Bestemte meg for å slutte da dommeren blåste av kampen.

(Dagbladet): Genoa - Roma 4-3.

Roma eksploderte ut av startblokkene i den vriene bortekampen mot Genoa, og scoringer fra Philippe Mexes og Nicolás Burdisso sørget for at det sto 0-2 på måltavla bare kvarteret ut i kampen på Stadio Luigi Ferraris.

Da veteranen Fransesco Totti la på til 0-3 fem minutter ut i annen omgang, så det ut til å gå mot en trygg og sterk trepoenger for hovedstadslaget - en trepoenger de var avhengige av for å opprettholde en slags kontakt med lagene som kjemper om Champions League-deltagelse.

Marerittuke Men uke sju i 2011 har så definitivt ikke vært Romas uke. Onsdag kveld skaffet Sjakhtar Donetsk seg et markant overtak foran returoppgjøret i åttedelsfinalen i Champions League da de vant 3-2 borte på Stadio Olimpico.

Søndag ettermiddag utnyttet Genoa fire tilfeller av rufsete keeper- og forsvarsspill da de snudde 0-3 til 4-3 i løpet av 34 minutter i annen omgang, og påførte Roma klubbens fjerde strake tap.

Da fikk hovedtrener Claudio Ranieri nok, og sa opp jobben han overtok fra Luciano Spalletti høsten 2009.

- Jeg har alltid ønsket Roma alt godt, og etter en kamp som den i dag tror jeg det er riktig å gi et signal. Etter at dommeren blåste av, gikk jeg inn i garderoben for å takke laget, og jeg bestemte meg for å levere inn oppsigelsen, sier Ranieri til nyhetsbyrået Ansa, ifølge NTB.

Sjelden målfest Spissduoen Rodrigo Palacio og Alberto Paloschi fikset med to scoringer hver for noe så sjelden som en målfest fra Genoa.

Før helgens serierunde hadde «Rossoblu» bare fått ballen i mål 20 ganger på 25 serierunder.

John Arne Riise spilte hele kampen på Romas venstreback, og hadde en uheldig hånd i Paloschis 2-3 mål. Nordmannen var den som opphevet offsiden i feltet og etterlatt alene mot to mann da forsvarskollega Nicolás Burdisso plutselig rykket ut.

Milan-seier Da gikk det bedre for serieleder Milan, som svarte på Inters knepne hjemmeseier mot Cagliari lørdag.

Et seint vinnermål signert Alexandre Pato sørget for at av avstanden ned til byrivalen igjen er på fem poeng. Robinho ga «Rossoneri» pauseledelse borte mot Chievo, mens Gelson Fernandes utlignet for vertene en drøy time ut i kampen.

Treer Napoli kan ta tilbake annenplassen fra Inter dersom de vinner kveldens hjemmekamp mot Catania.

Ny Juve-smell Juventus viste tegn til formstigning da de slo Inter 1-0 i forrige runde og tok sin annen serieseier på rad. Borte mot Lecce søndag gikk det imidlertid galt igjen for «den gamle dame» fra Torino.

FIKK NOK: Claudio Ranieri sa opp jobben som Roma-trener etter kollapsen mot Genoa.Foto: SCANPIX /AFP PHOTO / TIZIANA FABI
FIKK NOK: Claudio Ranieri sa opp jobben som Roma-trener etter kollapsen mot Genoa.Foto: SCANPIX /AFP PHOTO / TIZIANA FABI Vis mer

Bare 12 minutter ut i oppgjøret ble keeper Gianluigi Buffon utvist for å ha stoppet ballen med hendene utenfor 16-meteren.

Djamel Mesbah og Andrea Bertolacci sørget for at vertene vant 2-0 og skaffet seg et lite pusterom til lagene på nedrykksplass.

Beholdt 2.-plassen I kveldskampen slet Napoli med å drepe kampen hjemme mot Catania, og misbrukte blant annet et straffespark.

Juan Zúñigas mål 25 minutter ut i kampen var imidlertid nok til at napolitanerne vant kampen, og dermed tok de tilbake annenplassen fra Inter, som slo Cagliari lørdag.

Samtidig forblir avstanden opp til ledende AC Milan på tre poeng.