Ranieri vil gjøre Chelsea engelsk

Chelsea-manager Claudio Ranieri mener at London-klubben trenger flere engelske spillere for å utfordre Manchester United. - Ryggraden i laget må være engelsk, sier Ranieri.

Den italienske manageren mener det er en enkel forklaring på hvorfor Chelsea bør satse på spillere med engelsk bakgrunn. Og det er at man bør satse på nasjonale spillere.

- Når et italiensk lag vinner ligaen er ryggraden italiensk. Det samme skjer i Spania. Jeg må evaluere de spillerne jeg har, og hvilke engelske spillere jeg kan kjøpe, sier Ranieri ifølge Supergoals.

Jody Morris, Jon Harley, Dennis Wise og John Terry er de mest kjente engelske spillerne i dagens Chelsea-tropp. Snart blir det trolig flere. Chelsea-styret har allerede gitt Ranieri klarsignal til å kjøpe spillere for 260 millioner kroner. Ranieri vil ikke gjøre noen hastekjøp.

- Det vil ta tid før jeg gjør meg opp en mening om laget. Det er umulig for meg å si noe om hva som kommer til å skje med laget denne sesongen. Min første jobb blir å få løftet laget opp et hakk. Det er tydelig at moralen har blitt svekket av det som har skjedd i det siste, sier Chelsea-sjefen.

Ranieri har gitt seg sjøl tre år på å vinne ligatrofeet. Klarer han ikke det vil han takke for seg og forlate Chelsea. Vinner Chelsea ligaen blir det første gang Ranieri blir seriemester.

- Jeg har vunnet flere cuper i min karriere, men aldri ligagull. Det må være det neste målet, sier Ranieri som ikke frykter for framtida sjøl om han blir den åttende Chelsea-manageren på 13 år.

- I Italia er det vanlig med åtte managere på ett år, kontrer Ranieri.