Ransmannen Årst

Publikum på Nadderud etterlyser en 29 år gammel mann, som er 190 centimeter høy og 80 kilo tung, etter at Stabæk ble frastjålet to poeng i Tippeligaen i går. Ole Martin Årst er utpekt som ransmann.

Ranet, som beskrives som svært grovt av 3501 vitner, begynte da det sto fem minutter igjen på kampuret. Tre minutter seinere hadde Årst skaffet Tromsø to mål og ett poeng i en kamp som Stabæk dominerte totalt.

Dårlig kamp

Alle som hadde tatt turen innom Nadderud i går var sikre på at TIL skulle gå på sitt første bortetap mot Stabæk siden 1998. Anført av en svært god Stian Ohr, pøste Stabæk på med målsjanser, som de ikke klarte å omsette. Men det slet ikke Ole Martin Årst med på den andre siden av banen.

- Jeg forstår hvis de er skuffet inne i Stabæk-garderoben. Vi spiller en dårlig kamp, og første omgang er forferdelig. Men sånn er fotball, sier Årst til Dagbladet.

- Dette er vel det nærmeste du kommer et ran på fotballbanen. Men Stabæk faller litt av etter at de går opp til 2- 0, og en kamp varer faktisk i noen og nitti minutter.

TIL-trener Terje Skarsfjord har fremdeles til gode å tape borte mot Stabæk, etter fem besøk på Nadderud.

- Vanskelig å tape

- Jo da, det er vanskelig å tape her, spøker Skarsfjord.

- Men i dag så det grusomt stygt ut. Dette var et ran, og hvis vi ikke spiller bedre enn det vi gjorde i første omgang, tar vi ikke flere poeng på bortebane.

Stabæk-trener Gaute Larsen var sikker på at de blåkledde skulle ta tre poeng. Laget hans dominerte totalt, og burde ha ledet med langt mer enn to mål.

- Vi hadde seieren på gaffelen. Eller, den var ferdig tygget, og skulle bare svelges. Vi har aldri vært så overlegne hjemme mot Tromsø som nå, og vi skulle hatt alle poengene. Men vi må aldri slappe av mot så gode spisser, sier Larsen.

Christian Holter scoret det som trolig blir kåret til årets mål i Tippeligaen. Etter 60 minutter fikk han ballen fem meter inne på Stabæks banehalvdel, og så at Tromsø-keeper Knut Borch sto langt ute. Ballen dalte over en forvirret Borch og inn i mål.

- Men jeg kan ikke glede meg over scoringen, når vi gir fra denne oss seieren, sier Holter.

MÅLTJUV: Ole Martin Årst scoret to ganger i løpet av de fem siste minuttene av kampen, og ranet Stabæk for to poeng.