Rantala (42) med i Danmarks EM-tropp

- Hun er mer enn god nok.

VETERANMÅLVAKT: Med 42 år på baken kan Lene Rantala bidra med masse rutine, om hun vil være med videre på landslaget. Foto: BJØRN LANGSEM
VETERANMÅLVAKT: Med 42 år på baken kan Lene Rantala bidra med masse rutine, om hun vil være med videre på landslaget. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

(Dagbladet): Lene Rantala har 226 landskamper for Danmark, men det er åtte år siden hun spilte med flagget på brystet - bortsett fra et kort comeback i 2007.

Nå kan hun være på vei inn i landslagsmanesjen igjen - i en alder av 42.

Landslagssjef Jan Pytlick har nemlig tatt henne med i bruttotroppen på 28 spillere, som er meldt inn til vinterens EM i Norge og Danmark. Der er hun en av fem målvakter.

- Pytlick ringte henne på søndag og spurte om hun var villig til å være med i den troppen, og det sa hun ja til. Hva som er planen deres videre, vet jeg ikke, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til Dagbladet.

Troppen skal den neste måneden skrelles ned til 16 spillere og to eller tre av disse vil være målvakter. Derfor kan det hende Rantala bare er med som backup, om noe skulle skje med Christina Pedersen eller Karin Mortensen.

- Men, dersom han vil ha den beste målvakten, må han ta med Lene. Hun er mer enn god nok til å spille i EM, sier Moen.

Rantala var en solid sisteskanse i glansdagene til Danmark. Hun har tre EM-gull, ett VM-gull og to OL-gull. Etter en tung periode er danskene nå på vei opp og fram igjen, og de kan med full klaff kanskje komme til en semifinale på hjemmebane.

Denne sesongen har Rantala fått solid konkurranse i Larvik. Cecilie Leganger kom til klubben i sommer og har vært førstevalget i Champions League-kampene. Det er en ny utfordring for Rantala.

- Det synes jeg hun har taklet utmerket. Hun henger ikke med hodet, selv om hun - som alle andre - alltid vil spille, sier Moen.

Dagbladet har ikke fått tak i Lene Rantala i dag.