Rantala stoppet Norge

Danskenes super-målvakt Lene Rantala, som spiller klubbhåndball for Larvik, var i det umulige hjørnet i dag. Hun var hovedgrunn til danskenes 25-21-seier over Norge.

For fire år siden reiste Norge hjem fra den før-olympiske turneringen i Atlanta, Georgia som beste nasjon. Men Norge vant ikke OL-gull ett år senere. Det kan være en mager norsk trøst etter to tap for Danmark i Sydney Olympic Park.

- Kanskje passer det oss å være i angrepsposisjon. Vi kan slå Danmark i VM hjemme i desember, men danskene er blitt sterkere på ett år. De har flere skuddfarlige spillere enn tidligere. Det er også klart at steget vi var foran øvrige nasjoner forrige sesong ikke er evigvarende, oppsummerte landslagsjef Marit Breivik etter turneringen, hvor europamester Norge tapte to ganger mot Danmark.

Trist start

Særlig første omgang var trist sett med norske øyne i dag. I løpet av kampens elleve første minutter scoret Norge bare ett mål. I hele kampen hadde Norge flest avslutninger, men med Rantalas redningsprosent på 54 kunne det ikke holde til seier.

- Når vi vinner slike kamper, har også våre keepere like stor redningsprosent, sa Breivik, som trodde liten kamptrening var noe av årsaken til heller middelmådig keeperspill av Cecilie Leganger. Heidi Tjugum sto noe bedre i 2. omgang.

- Cecilie mangler kamptrening, men det retter seg med forestående seriespill med Bækkelaget, tror Breivik, som sa seg mer fornøyd med 2. omgang. I den siste halvtimen spilte Norge 11-11 med danskene. Midtveis i omgangen lå Norge en stund bare ett mål bak Danmark, men individuelle forsvarsfeil åpnet igjen for større dansk ledelse og seier.

Bommet for mye

- Danskene hadde en sterk keeper, men vi bommet likevel på utrolig mange skudd. Dessuten tapte vi for mange dueller i forsvaret. Hele spillet vårt ble for individuelt. Som et lag spil te vi ikke. Det er iallfall nok arbeidsoppgaver fram mot VM, sa Breivik.

Selv om Breivik opplevde mye svakt spill under Australia-turneringen, noterte hun også positive ting på blokken. Else-Marthe Sørlie fra Nordstrand var fremragende i turneringens tre første kamper. Sammen med Kjersti Grini ble hun norsk toppscorer i dag, men virket mer sliten. Turneringen tæret tydligvis på kreftene for den yngste spilleren på søndagens norske lag. Lørdag fylte Sørlie 21 år.

- Ann Cathrin Eriksen har også vist fremgang. Særlig sterk har hun vært i forsvarsspillet, sa landslagsjefen. Også Kjersti Grini har ifølge Breivik glimtet til, men mangler fortsatt noe kamptrening før hun er briljant.

Akkurat det er det behov for til VM i Norge som bare er to og en halv måned unna.

(NTB)