Raphael Poirée: - Drakk vodka med KGB-sjef da jeg skrev kontrakt

- Begge var fulle.

FOREDRAG I OSLO:  Raphael Poirée. Foto: Hans Arne Vedlog
FOREDRAG I OSLO: Raphael Poirée. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Raphael Poirée (41) er på plass når VM i skiskyting starter med første øvelse i Holmenkollen torsdag. Den tidligere meritterte skiskytteren skal være ekspertkommentator for Eurosport i Frankrike.

Denne uka holdt Poirée et foredrag i Oslo, arrangert av spillselskapet Come On. Der fortalte eksmannen til Liv Grete Skjelbreid (41) om sitt dramatiske liv: Om faren som stakk, om ulykken som holdt på å gjøre ham lam - og om skilsmissen med Liv Grete.

Les saken her.

Men Poirée kom også inn på da han ble ansatt som trener for Hviterussland i april 2012. Dette skjedde ikke uten en viss ballade.

Livvakt og børse Sjefen for det hviterussiske landslaget i skiskyting - Vadim Zaitsev - var også sjef for det hviterussiske KGB.

- Vi møttes på bar, forteller Poirée om øyeblikket da kontrakten skulle inngås.

- Rundt oss var det livvakt og børse. Når du diskuterer en kontrakt i Hviterussland, tar du et glass vodka. Etter to timer var begge fulle, sier Poirée.

Tonen var uanstrengt.

- Han sa til meg: «Du må ikke tenke sånn KGB var før. Vi dreper ikke flere folk.» Jeg tenkte: «OK». Vi drakk vodka og diskuterte terrorisme og alt mulig. Det var litt spesielt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer