Raphael vil satse på langrenn

Raphael Poiree vil dele tiden sin mellom skiskyting og langrenn de nærmeste sesongene. Slik håper han å kunne tukte Ole Einar Bjørndalen i Torino-OL.

- Jeg må bli en bedre langrennsløper for å vinne gull i OL, sier den tredobbelte verdenscupvinneren og verdensmesteren til den franske sportsavisen L'Equipe.

- Når jeg ser mot neste sesong, føler jeg ingen motivasjon ut over ønsket om at kona mi (Liv Grete Skjelbreid Poiree) skal vinne verdenscupen. Men om fire år er det OL igjen, og jeg må bli bedre i langrenn for å vinne. Jeg vil gå spesiallangrenn for å bli bedre teknisk, og særlig utvikle bruken av overkroppen. Det er min svakhet, sier han.

Viktig seier

Han vet ennå ikke om han vil gå i den franske cupen eller i verdenscupen, men planen er iallfall å prøve seg også i spesiallangrenn. Sesongen før OL vil han igjen satse fullt på skiskyting.

Poiree sier til l'Equipe at det var viktig for ham å vinne VM-fellesstarten i Holmenkollen for å vise at sesongen ikke bare tilhørte Bjørndalen.

- Etter at han lyktes i OL, hadde jeg behov for å gjøre noe eksepsjonelt jeg også. Det var viktig mentalt, for at han ikke skulle få et for stort forsprang. Selv om jeg var raskere enn ham i to av OL-rennene (stafett og jaktstart), vant han fire gull, og det er alt som teller, sier han.

Savner OL-gull

- Likevel ville jeg ikke bytte til meg de medaljene mot sesongen jeg gjennomførte. Målt i mediafokus og økonomi, kanskje, men ikke sportslig. Jeg er sikker på at han ville sagt det samme om han var i mitt sted, sier Poiree som vant sju verdenscuprenn.

Det eneste han savner i premiesamlingen er OL-gull, og det vil han rette på i 2006, på bekostning av Ole Einar Bjørndalen og alle andre utfordrere.

(NTB)

NYE VEIER: Raphael Poiree går nye veier for å få sitt OL-gull. Nå blir han også en konkurrent for langsrennsgutta våre.