SKEPTISK: Raphaël Poirée mener norsk skiskyting må endre skytetreningen om Norge skal henge med de beste i sporten. <br>Foto: Synne Kvam / Dagbladet
SKEPTISK: Raphaël Poirée mener norsk skiskyting må endre skytetreningen om Norge skal henge med de beste i sporten.
Foto: Synne Kvam / Dagbladet Vis mer

Skiskyting

Raphaël Poirée om de norske skiskytterne: - Er det mulig å se så dårlig prestasjon?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Raphaël Poirée er ingen hvem som helst innen skiskyting med sine åtte VM-gull og fire totalseire i verdenscupen.

Skiskytterlegenden er bosatt i Norge og har jobbet med norske rekrutter i mange år. Derfor kjenner han også norsk skiskyting fra innsiden.

Nå er Poirée oppgitt over hvordan de beste norske skiskytterne presterer, skriver blant annet Adresseavisen.

Bare bom

Facebook skriver Poirée følgende om de norske løperne:

- Hva gjør de norske? Bom, bom, bom og i tillegg når det går fint bommer de på det siste skuddet gang på gang. God trener, smører, fysio, skytetrener og beste budsjett ....er det mulig å se så dårlig prestasjon!!!!!

Franske Martin Fourcade har vært helt overlegen i herrenes skiskyting i år, og på kvinnesiden må vi helt ned til 13. plass i verdenscupen for å finne beste norske.

Det er skytinga som er norsk skiskytings store problem.

- I min tid var det nok å gå fort og skyte raskt. Fikk du en bom eller to, kunne du hente det inn igjen. Norske skiskyttere hadde alltid beste langrennstid i min tid. De var ikke de beste til å skyte, men det de gjorde, var godt nok. Det forspranget er innhentet av andre, sier han ifølge Adressa.

Prosjekt på gang

Hjertesukket får gehør hos Norges Skiskytterforbund også. Der satte utviklingssjef Per Arne Botnan i gang et skyteprosjekt for to år siden.

- Man trenger ikke å være rakettforsker for å se at vi ikke er gode nok til å skyte i dag. Det er ikke bare Raphaël som sier det, vi sier selv at vi har noe å hente. Spesielt på ståskytingen. Der har vi ikke utviklet oss godt nok de siste årene, sier Botnan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer