Rappa til

- En vokser på tillit, sier Anita Rapp. Siden landslags-debuten i fjor, er ungjenta konsekvent blitt satset på. Og nå får landslagssjef Per Mathias Høgmo betalt for klokkertroen på Anita.

Høgmo har gjennomført et generasjonsskifte på damelandslaget. I fjor var mange av jentene for unge og urutinerte. Så ble de da også sendt brutalt ut av VM-semifinalen av Kina.

I sommer er det en annen klasse over Anita Rapp, Dagny Mellgren og Solveig Gulbrandsen.

De har vokst seg inn i laget og hevet det.

Flankespillerne Mellgren og Rapp scoret to hver i går. Gulbrandsen puttet inn et, og de tre siste ordnet veteranen Marianne Pettersen. Hun er overbevist om at laget har hevet seg på ungjentenes innmarsj.

Koser seg

.- Nå kan jeg bare ligge inne i midten, kose meg og vente på å bli serva med gode innlegg, sier Pettersen. Mest i fleip, men litt i alvor også.

Hun er imponert over de «nye» jentenes egenskaper.

- Jeg er overbevist om at vi har et bedre lag nå enn på lenge. Det merker jeg ikke minst på trening. Alle øktene er like tøffe som kamper. Det er voldsom konkurranse om hver eneste plass på laget, sier Pettersen.

Riise avlastes

Mixen av rutinerte Marianne Pettersen og Hege Riise blandet med ungjente-entusiasmen og farten til Rapp og Mellgren har gitt Per Mathias Høgmo et spennende lag med respektable offensive kvaliteter.

- Tilveksten av de nye gjør at spesielt Hege Riise avlastes. Hun kan konsentrere seg mer om sine oppgaver, nå er det andre som gjør en del av den jobben hun måtte gjøre før, sier Høgmo.

En av dem er Anita Rapp.

Hodesterk, fotballklok og med en hammer av et venstrebein.

Om med null respekt for noen som helst.

Drømme-trekning

Norge havnet i den tøffeste OL-gruppa. Det synes Rapp er kult.

- Antakelig det beste som kunne skjedd. Å møte Kina og USA i innledende er en voldsom inspirasjon, sier hun.

Å møte England i går var knapt noen utfordring.

Men veldig gøy.

FRAMTIDSHÅP: Anita Rapp er en av de unge hurtige spillerne på det norske landslaget. Her scorer hun sitt første av to mål mot England.