Rapport avslører brutalt regime

Vold og misbruk skal være en sentral del av hverdagen for unge japanske idrettsutøvere avslører Humans Right Watch. - Det er trist lesning, sier Jan Wojtaszek, utviklingskonsulent hos Olympiatoppen.

BRUTALT: I en ny rapport avslører Human Rights Watch de brutale treningsmetodene som skal ha vært utbredt i japansk barne- og ungdomsidrett i en årrekke. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP
BRUTALT: I en ny rapport avslører Human Rights Watch de brutale treningsmetodene som skal ha vært utbredt i japansk barne- og ungdomsidrett i en årrekke. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å slå barn med balltre og stokker eller å holde barns hoder under vann for å simulere drukning er angivelig en del av treningsmetodene brukt i Japan.

Det avslører Human Rights Watch i en rapport.

Rapporten inkluderer 56 intervjuer med nåværende og tidligere utøvere fra 16 ulike idretter, i tillegg til en nettundersøkelse med 757 svar fra nåværende og tidligere barneidrettsutøvere.

Over halvparten av respondentene rapporterte direkte opplevelser med fysisk mishandling mens de var aktive innen idretten. Nærmere 200 utøvere under 24 år meldte om pågående eller nylig misbruk.

«Deltakelse i sport skal gi barn glede ved lek, og med en mulighet for fysisk og psykisk utvikling og vekst. I Japan, derimot, har vold og mishandling for ofte vært en del av barnas opplevelser i idretten. Som et resultat, har sport ført til smerte, frykt og angst for altfor mange japanske barn,» heter det i rapporten fra Human Rights Watch.

- Fikk arr

Tittelen på rapporten, «Jeg ble slått så mange ganger at jeg ikke husker», kommer fra en uttalelse av en 23 år gammel baseballspiller som fortalte om hvordan han ble slått til blods foran lagkameratene da han gikk på ungdomsskolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer