Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

- Rapportene på Bendtner fra garderoben er bra. På banen er det ikke mye å skryte av

Nicklas Bendtner (29) lider av at kollektivet Rosenborg ikke fungerer, mener ekspertene. Her er plussene og minusene ved stjerna 86 dager etter sjokkovergangen fra Nottingham. 

INGEN MÅLTYV - ENNÅ: Nicklas Bendtner har scoret fire mål på elleve kamper for Rosenborg.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
INGEN MÅLTYV - ENNÅ: Nicklas Bendtner har scoret fire mål på elleve kamper for Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Bendtner likner en frustrert mann i Rosenborg! Slik lød dommen i den danske avisa Ekstra Bladet i går. Beviset skulle angivelig være albuen han plantet i Jonatan Tollås Nation under 1-1-kampen mot Vålerenga søndag.

Nok en gang gikk dansken målløs av banen. På elleve kamper i Eliteserien har han fire scoringer. Det gir et snitt på 0,36 mål per kamp.

- Skuffende, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til Dagbladet.

- Det som har vært bra med Bendtner, er rapportene om hvordan han er i garderoben. Det er åpenbart at han jobber hardt og har tenkt å få fart på karrieren igjen. Men på banen er det ikke mye å skryte av. Fire mål på elleve kamper er ikke mer enn det må være.

Nyanserer bildet

Likevel nyanserer både Mathisen og den tidligere Rosenborg-spilleren Vidar Riseth bildet av danskens prestasjoner.

- Hvis Rosenborg hadde vært på sitt normale nivå, ville Bendtner passet bedre inn. Vi ser ikke de samme relasjonene som vi er vant til, påpeker Mathisen.

- Det tror jeg også Bendtner lider under. Mange av RBK-spillerne ser tunge ut. Kollektivet svikter. Egentlig er det bare midtstopper Tore Reginiussen som har vært stabilt god.

SLITER: Nicklas Bendtner har stadig noe å bevise i Eliteserien. Her på vei inn i garderoben før kampen mot Sarpsborg 1. mai.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SLITER: Nicklas Bendtner har stadig noe å bevise i Eliteserien. Her på vei inn i garderoben før kampen mot Sarpsborg 1. mai.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Riseth sier:

- Bendtner er veldig god foran mål. Rosenborg må doble med backene på kantene, komme rundt og få masse innlegg i boks. Det skjer altfor sjelden. Derfor blir det vanskelig for Bendtner å score mål.

Storhet i Arsenal

29-åringen bygde opp sitt renommé i Arsenal. Der var han fra 2005 til 2014, inkludert utlån til blant annet Juventus og Wolfsburg. I Eliteserien har vi sett bruddstykker av hva han er god for. Ikke minst var scoringen mot Sarpsborg 1. mai av ypperste merke.

Den gang trodde mange at Bendtner var i gang for alvor. Ekstra Bladet slo til og med fast at målet fortjente en større scene enn «den lille stadion» i Sarpsborg.

Men nå har ikke Rosenborg vunnet på fire kamper. Det skaper uro på Lerkendal før laget skal ut i kvalifisering til Champions League i juli.

Mot Vålerenga søndag hakket TVNorge-ekspert Kjetil Rekdal på Bendtner flere ganger. Blant annet mente han at spissen var for lite bevegelig på topp. Og han er ikke i nærheten av å være en aggressiv førsteforsvarer, slik for eksempel Alexander Søderlund var.

- Altfor sakte

- Rosenborg visste hva de fikk med Bendtner, sier Riseth, nå sponsorsjef i Rema 1000.

- Problemet er at spillet går altfor sakte i lengderetning. Motstanderne rekker å etablere seg i forsvar, og laget kommer ikke rundt på kantene. Rosenborg kjøpte Bendtner for at han skulle få masse baller i boks. Det får han ikke per dags dato.

- Kan han ikke begynne å springe mer? Vinkle løpene, invitere til veggspill – og true bakrom?

- Han har ikke fart. Og han er ingen bakromsspiller. Han er god i boks. Det er der han må få ballene.

Mathisen er enig:

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: NTB Scanpix
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er veldig lett å bruke Bendtner som et symbol på det skuffende Rosenborg-spillet. Men det er kollektivet som ikke fungerer. Rosenborg må ta sin del av skylda.

Kan forandre seg

Flere mener det er for tidlig å felle en dom over Bendtner, selv om over en tredjedel av sesongen er ferdig. De virkelige svarene på hvor han og RBK står, får vi i juli.

Klubben går inn i andre kvalifiseringsrunde til Champions League. Det samme gjør 33 andre lag. Kampene spilles i midten av juli. Deretter er det tredje runde og playoff, før et eventuelt gruppespill.

Skyter Bendtner Rosenborg inn i Champions League eller Europa League, vil han gå inn i kategorien «suksess». I motsatt tilfelle kommer de kritiske spørsmålene.

- Han har ikke vært veldig skarp. Men om tre-fire uker kan det se annerledes ut, understreker Mathisen.

Eliteserien
Rosenborg1164116-722
Brann1163224-1021
Sarpsborg1163221-1121
Odd1161411-1119
Stabæk1153317-1418
Aalesund1153315-1218
Molde1152418-1517
Vålerenga1142513-1614
Sandefjord1142512-1714
Tromsø1134413-1713
Sogndal1133515-1712
Haugesund1133513-1612
Kristiansund1133510-1612
Lillestrøm1132612-1611
Strømsgodset102449-1410
Viking101277-175
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media