Raringen som skal lede England

Britisk presse freser opp møkk.

(Dagbladet.no): Sven-Göran Eriksson trekker kanskje et lettelsens sukk. Han er snart ferdig i England-jobben, og i disse dager retter britiske aviser siktet mot Luiz Felipe Scolari (57).

The Times forteller i dag at brasilianeren selv bekrefter at han har fått tilbud om en sjuårskontrakt som ny engelsk landslagsjef.

Vil ha med familiemedlemmer

Andre aviser er mest interessert i å grave fram pussigheter og snusk om Portugal-sjefen, som står uten kontrakt etter VM-sluttspillet.

Daily Mail forteller at brasilianeren krever å ta med seg sitt eget støtteapparat til England, inkludert sin egen nevø som fitnesstrener.

I Daily Mirror hevdes det at Scolari som Brasil-sjef la ned et sexforbud over 40 dager under 2002-VM i Japan. Turneringen endte med brasilansk gull.

- Manageren vår fortalte oss at en spiller som ikke kan kontrollere sin penis ikke er en mann, men et irrasjonelt dyr. VM i 2002 er et strålende minne. Men jeg vil alltid huske at det verket nedentil, like mye som jeg husker at vi løftet trofeet, sier Ronaldo.

Astrologer tar ut laget?

HOMOFOB OG OVERTROISK: Påstandene om Luiz Felipe Scolari flyr i britisk presse i dag. Foto: Scanpix/Ap
HOMOFOB OG OVERTROISK: Påstandene om Luiz Felipe Scolari flyr i britisk presse i dag. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

The Sun konsentrerer seg om at Scolaris forbindelser til astrologer under tittelen «Weird world of King Luiz». Treneren avviste før VM i 2002 konsekvent at han rådførte seg med to spåmenn om laguttaket.


Han skal ha blitt avslørt da en astrolog stilte opp med en sjekk på omlag 10 000, undertegnet av Scolari.

Avisa har også funnet andre pussigheter om 57-åringen. Som Palmeiras-sjef skal han ha sendt folk på spiontur til andre lag, utkledd som renholdsfolk.

Det skapte også rabalder i Brasil da treneren uttalte at han ikke aksepterte homofile spillere på laget sitt. Selv ser han på seg selv som en machomann.

Under VM for fire år siden skal han ha sagt at han gledet seg til mesterskapet var over, fordi han da kunne reise hjem og elske med sin kone.

Utnevnes etter VM

Spekulasjonene og drittslengingen kommer trolig til å fortsette helt til Tyskland-VM er unnagjort. Først da blir det offentliggjort hvem som etterfølger Svennis, skriver The Guardian.

Det er langt fra bekreftet at Scolari blir mannen. Flere aviser melder at brasilianeren vil ha like høy lønn som Eriksson, opp mot 60 mill. kroner per år.

Raringen som skal lede England

Ifølge BBC Sport er ingen kontrakt undertegnet, det engelske fotballforbundet dro til Portugal bare for en uformell prat. Scolari blir sitert på følgende fra den portugisiske avisa Diario de Noticias:

- De har ikke valgt landslagssjef. Det er fire eller fem navn på lista, og i løpet av sju til 15 dager blir det avgjort.

• Din kommentar: Burde Scolari vite bedre enn å takke ja til England?

VERDENSMESTER: Scolari lar seg friste av England, fordi han kan bli den første treneren som tar gull med to land. Her med pokalen fra 2002.