STARTKLAR: Maiken Caspersen Falla møtte pressen i Falun i morges etter at det ble klart at hun får gå lagsprinten for Norge. Foto: Bjørn Langsem
STARTKLAR: Maiken Caspersen Falla møtte pressen i Falun i morges etter at det ble klart at hun får gå lagsprinten for Norge. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Rart å bli gratulert FØR jeg har gått løpet

Maiken Caspersen Falla (24) turte ikke ringe hjem og fortelle glad-nyheten.

FALUN (Dagbladet): Sist vinter ble Maiken Caspersen Falla vraket fra teamsprinten i OL selv om hun vant det individuelle gullet.

Siden den dagen har ett av målene hennes vært å få gå lagsprinten i VM. Det får hun. Sammen med Marit Bjørgen er hun storfavoritt til å vinne VM-gull.

Fredag kveld fikk hun beskjeden hun har ventet på så lenge.

Kunne ikke juble - Jeg lå på massasjebenken. Roar (Hjelmeset, sprinttrener) var der. Det var også Egil (Kristiansen, dametrener). Så kom Vidar Løfshus inn. Da tenkte jeg, huff - nå er det vel dårlige nyheter på gang. Men det var det ikke. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle gå.

- Hva gjorde du da?

- Jeg ble jo veldig glad, dette har vært et mål veldig lenge. Jeg har jobbet hardt for å få denne sjansen.

- Jublet du?

- Nei. Jeg vet at Ingvild Flugstad Østberg er veldig skuffet. Hun er i den situasjonen jeg var i under OL i fjor. Jeg vet hvordan jeg har det. Vi er gode venner. Jeg respekterer henne veldig. Det ville ikke tatt seg ut om jeg hadde løpt rundt i gangene og jublet liksom.

- Men ringte du hjem og fortalte de gode nyhetene?

- Hehe, nei, jeg gjorde ikke det heller. Vanligvis bruker jeg å gjøre det, ringe til de som bryr seg mest om meg. Men nå turte jeg ikke.

- Det skulle jo være så hemmelig dette.

Rart å bli gratulert - Du har fått mange gratulasjoner?

- Ja, veldig. Det er hyggelig. Men det er jo litt rar tå bli gratulert før løpet er gått da.

- Det er kanskje ikke så rart. Det er jo vel vanskeligere å gå seg inn på dette laget enn det er å vinne løpet?

- Det får vi nå se. Men ja, det er høyt nivå på laget vårt og kamp om plassene. Men vi har på ingen måte vunnet dette løpet enda, sier Maiken.

- Hvordan skal dere vinne det?

- Jeg vet ikke engang om jeg skal gå først eller sist. Men går jeg først får jeg prøve det jeg kan å strekke feltet litt slik at Marit får en enklere oppgave. Aller helst ønsker jeg jo å gi henne ei luke.

- Du er klar?

- Jeg er veldig klar. Og jeg er i form.

Ingvilds håp Selv om det er klart at Maiken Caspersen Falla blir den ene halvparten av Norges sprintstafett-lag, er det fortsatt ikke utelukket at Ingvild Flugstad Østberg kan bli den andre. Men det er meget tvilsomt.

- Vi har den andre plassen åpen foreløpig. Skulle det skje at Marit ikke føler seg helt pigg etter dagens 15 kilometer med skibytte, er Ingvild mer enn klar til å steppe inn, sier sprinttrener Roar Hjelmset.

FAVORITT: Etter VM-bronsen på den individuelle sprinten, fikk Maiken Caspersen Falla også klarsignar til morgendagens lagsprint. Foto: Bjørn Langsem
FAVORITT: Etter VM-bronsen på den individuelle sprinten, fikk Maiken Caspersen Falla også klarsignar til morgendagens lagsprint. Foto: Bjørn Langsem Vis mer