Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Rart av sir Alex

Thomas Myhre tviler på om Arsenal, Liverpool eller United er interessert. Men landslagskeeperen synes det er rart at storklubbene har keepertrøbbel.

Lørdag var det Liverpool-keeper Jerzy Dudek som tabbet seg ut. For 11 dager siden var det Manchester Uniteds Roy Carroll. Og hos fjorårets ligavinner Arsenal er den tidligere stjernekeeper Jens Lehmann ute i kulda.

-  Det er mye spekulasjoner i pressen her borte. Både Liverpool, Arsenal og Manchester United har problemer. Og alle er på utkikk etter nye keepere. Jeg synes det er rart at en del klubber ikke har prøvd å hente keepere av helt topp klasse. Og isteden hentet «outsidere» en nesten ikke har hørt om, sier Sunderland-keeper Thomas Myhre til Dagbladet.

Holdt nullen

I går holdt han nullen for sjette gang denne sesongen. I 2- 0-seieren borte mot Derby .

-  Ingen har erstattet Schmeichel i United. I Arsenal var Seaman stabil. Så synes jeg for så vidt Lehmann har vært ganske god. I Liverpool var Dudek bra en stund. Mens Kirkland ikke har overbevist. For klubbene som kjemper i toppen, blir det så veldig synlig når en keeper gjør feil, forklarer Myhre.

- Fantastiske Cech

-  United og sir Alex Ferguson har prøvet og feilet en del ganger etter Schmeichel. I stedet for å bruke 10 millioner pund på fire mann, burde de kanskje heller brukt 10 millioner på én mann, mener Myhre og viser til ligaleder Chelsea.

-  Petr Cech er helt fantastisk, skryter 31-åringen med fortid i blant annet Viking, Everton, Besiktas og FC København.

Myhre mener den tøffe fysiske spillestilen gjør at det er spesielt å være keeper i England.

-  Det er viktig å ha en spiss som bøtter inn mål. Men en god keeper er vel så viktig. En skikkelig god keeper kan skaffe 10 poeng i løpet av en sesong. Og da er du tittelmateriale, mener Myhre.

Førstekeeper

Den norske landslagskeeperen er nå førstevalg i Sunderland. Sjøl etter at rivalen Mart Poom er tilbake etter skade. Kontrakten med 1. divisjonstreeren går ut til sommeren. Uten at verken Ferguson, Wenger eller Benitez har tatt opp telefonen.

-  Det skal nok litt til. Men det kan nok være at når de klubbene har jaktet ferdig, så trenger andre klubber å måtte fylle på, mener Myhre.

Sjøl fortsetter han gjerne i Sunderland. Men selv om han har fått signaler fra manager Mick McCarthy om at han nå er førstevalg, er det også et økonomisk spørsmål. 1. divisjonsklubben har to landslagskeepere på Premier League-lønn.

-  Vi får se hva som skjer. Og om det skjer nå i januar når overgangsvinduet er åpent, eller til sommeren, sier Myhre.

Stabil

Bortsett fra en liten smell som holdt ham ute i halvannen uke, har den skadeforfulgte keeperen nå vært frisk i 15 måneder.

-  Jeg er ganske sikker på at jeg aldri har vært så stabil som de siste 15 månedene. Og jeg er en bedre keeper nå enn med Everton i Premier League, sier Thomas Myhre.

HOLDT NULLEN: I går holdt Thomas Myhre nullen for sjette gang denne sesongen. I 2- 0-seieren borte mot Derby.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media