Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rart vi ikke ble spurt om Nordlie

Raymond Kvisvik er skuffet over at spillerne aldri ble hørt i trenerjakten.

KOMPETANSE: Raymond Kvisvik synes det er rart at kompetansen i spillergruppa ikke ble brukt i trenerjakten, men han lover Tom Nordlie full lojalitet fra spillerne.
KOMPETANSE: Raymond Kvisvik synes det er rart at kompetansen i spillergruppa ikke ble brukt i trenerjakten, men han lover Tom Nordlie full lojalitet fra spillerne. Vis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): På årets hittil best besøkte Fredrikstad-trening ledet Tom Nordlie i går sine nye elever for første gang. Og den nye treneren fikk en mottakelse en frelser verdig da Tippeliga-hymnen dunket ut fra lydanlegget i det han entret gressteppet.

Tom Nordlie er hentet for å redde Fredrikstad fra nedrykk.

Da passer det dårlig om sjefen ikke har den nødvendige ryggdekningen fra spillerne. Men ifølge Raymond Kvisvik er det ingen grunn til bekymring.

- Skal gi ham en sjanse
- Når Tom nå har kommet, er vi dønn lojale mot det. Nå er det én ting som gjelder, og det er å berge plassen. Folk må ikke tro at vi er negative fordi Tom er så hard. Jeg tror alle har trent før — til og med jeg har gjort det, selv om det kanskje ikke ser sånn ut. Tom har ikke vært her før. Kasey (Wehrman) kjenner ham litt, men ellers kan ingen bedømme ham. Vi skal naturligvis gi ham en sjanse, sier Kvisvik til Dagbladet.

- Stemmer det at stemningen i garderoben ble amper da dere fikk høre at klubben forhandlet om Nordlie?

- Jeg skal ikke si for mye om hva som blir sagt i garderoben, men at stemningen var amper og at alle var mot Tom er bullshit og medieskapt. Det folk reagerer på er kommunikasjonen. Vi ansetter ikke treneren, det er det styret som gjør, men det går an å i hvert fall ta inn spillerutvalget. Det er lov å snakke med oss, sier 34-åringen.

Ifølge Kvisvik fikk spillerne først nyss i treneransettelsen da sms-er begynte å renne inn fra familiemedlemmer og venner som hadde lest om saken på tekst-tv og nettet.

- Det som er dårlig i klubben her, er kommunikasjonen. Vi skal ikke bestemme noe, men det går an å spørre oss om ting og tang.

Fotballkompetanse
- Du kan jo spørre dem som har tatt beslutninger, og se hvilken fotballkompetanse som ligger der. Det går an å sjekke med de som har spilt fotball i flere hundre år tilsammen i Tippeligaen også.

- Hva ville dere sagt om dere ble spurt?

- Det blir hypotetisk. Det kan hende vi også ville endt med Tom Nordlie uansett. Det handler om å kommunisere, og det er guttene litt skuffa over at ikke har skjedd. Men nå er vi ferdige med det og på vei oppover.

Adm. dir. Runar Henriksen sier det ble gjort styrevedtak på å snakke med Nordlie først, før alle ble informert.

- Så hadde jeg et møte med spillerrådet. Det er viktig å høre hva spillerne sier, men det betyr ikke at de har noe med det, sier han.

Savner grilling
Under Anders Grönhagens ledelse tok Fredrikstad sølv i fjorårets Tippeliga.

Med svensken sykmeldt har Tom Freddy Aune fungert som hovedtrener i store deler av årets sesong. Men Kvisvik synes det blir feil å peke på vikartreneren når han skal forklare tabellposisjonen, der klubben nå er tredje sist.

- Men har det sneket seg inn en følelse av resignasjon?

- Det jeg sier nå er med glimt i øyet. Men da vi så en reportasje fra Kongsvinger på tirsdag kveld, der de grillet og spilte beachvolleyball, da var det nesten sånn at mange av gutta gråt hjemme. Jeg som har vært med i 100 år vet at det er jævla viktig å gjøre ting sammen, og bygge fellesskap, og det er noe jeg har tatt opp. For det har ikke vært gjort en jævla dritt sosialt i denne klubben i år. Det skuffer meg, sier Kvisvik.

TILBAKE I TIPPELIGAEN: Tom Nordlie ledet i går sin første Fredrikstad-trening og søndag er han på plass på tippeligabenken igjen - når FFK gjester Tromsø.
TILBAKE I TIPPELIGAEN: Tom Nordlie ledet i går sin første Fredrikstad-trening og søndag er han på plass på tippeligabenken igjen - når FFK gjester Tromsø. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media