LÅ I TETEN: Lars Petter Nordhaug ankom Amstel Gold Race i kalasform. Sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch, er imponert. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
LÅ I TETEN: Lars Petter Nordhaug ankom Amstel Gold Race i kalasform. Sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch, er imponert. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Rasch om Nordhaug: - Var nok lenge siden forrige ritt

Men er imponert over 30-åringens form.

(procycling.no): Langkjøring med påfølgende bilpes ble nok en gang Lars Petter Nordhaugs oppskrift for å finne formen foran Ardenner-uka.

Og nok en gang overbeviste 30-åringen:

- Lars Petter er flink til å trene seg i form, og det har han alltid vært. Jeg var trygg på at han skulle få det til denne gangen, også, sier Gabriel Rasch til procycling.no.

• LIVE: Følg La Flèche Wallonne på procycling.no onsdag!

Hole-væringen blir nordmannens sportsdirektør under onsdagens La Flèche Wallonne og søndagens Liège-Bastogne-Liège.

Befestet posisjonen hos Sky Foran de to rittene var det viktige å markere god form i Amstel Gold Race.

Det maktet vestfoldingen som lå i front av feltet etter siste passering av Cauberg.

Nordhaug ga dårlig kommunikasjon med Sky-bilen litt av skylda for at han startet spurten tidlig i en stor gruppe og til slutt ble nummer 16.

- Vanligvis har vi bra guiding på radioen, men de i bilen hadde ikke TV-bilder. Jeg rakk ikke å se meg bak, og fikk ikke med meg at gruppen var så stor. Jeg trodde bare det var noen få mann igjen, men det hadde kommet opp flere. Det var umulig for meg å ha full oversikt over gruppen, fortalte Nordhaug procycling.no søndag.

Spesiell oppladning Rasch mener den spesielle oppladningen med sykdom i forkant av rittet, må ta noe av skylden for det.

- Det viktigste er at han er i bra slag, men han bommet nok litt på spurten i går, mener Rasch.

- Hva gjorde han galt?

- Han åpnet nok litt for tidlig. Han var hissig på grøten, og det har nok med at det er lenge siden han har syklet ritt å gjøre.

Vinnerformel i Baskerland Joaquim Rodriguez, Mikal Kwiatkowski, Philippe Gilbert, Samuel Sanchez, Bauke Mollema og Michael Matthews er bare noen av rytterne som ankommer Ardennene formstinne etter å ha kjørt seg ned i etapperittet Baskerland rundt.

- Det går an å komme seg i form uten Baskerland også, men det gjør det vanskeligere å finne toppformen til et ritt som Amstel Gold Race. De fleste velger jo denne oppkjøringen, eller de sykler Flandern rundt og Paris-Roubaix i forkant.

- Nordhaug oppgir manglende TV i Sky-bilen som en mulig forklaring på at han mistet oversikten, hva tenker du om det?

- Uten TV er det vanskelig å fortelle rytteren fra bilen hvordan han bør opptre. Men disse TV-signalene kommer og går litt, og ofte er forholdene dårlige. De har også ti-femten sekunders forsinkelse, og da blir det vanskelig i for eksempel en spurt.

- Lars Petter åpnet spurten med 400 meter igjen, og det var nok 100 meter for tidlig. Men han følte seg sterk og syklet sterkt, så det var egentlig det viktigste.

Froome inn på laget Rasch forteller at Sergio Henao er Skys førstevalg under La Flèche Wallonne.

Der stiller også Nicholas Roche og Chris Froome for britene.

- Det har litt med Tour de France å gjøre. Der dukker jo Mur de Huy (den avgjørende bakken, vår anm.) opp i sommerens utgave.

- Hva gjør det med Nordhaugs posisjon på søndag at han leverte bra under Amstel Gold Race?

- Det er viktig. Han kjørte bra, og Vasilij Kyrienka var også sterk. Sergio Henao manglet det siste i går, men passer bedre til Flèche Wallonne.

 - Jeg håper at vi får til noe både på onsdag og neste søndag. Personlig tror jeg kanskje at Liège-Bastogne-Liège passer Lars Petter best av disse to rittene, avslutter Rasch.

PS! Onsdagens La Flèche Wallonne følger du DIREKTE hos www.procycling.no!