Rasch tror på Vuelta-start

- Ideell VM-oppladning.

TROR PÅ VUELTA-START: Gabriel Rasch (t.v.) er i Cervélos bruttotropp til Spania Rundt, og ser på treukersrittet som ideell VM-oppladning. Lagkamerat og landsmann Thor Hushovd er ikke aktuell for laget.Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRA
TROR PÅ VUELTA-START: Gabriel Rasch (t.v.) er i Cervélos bruttotropp til Spania Rundt, og ser på treukersrittet som ideell VM-oppladning. Lagkamerat og landsmann Thor Hushovd er ikke aktuell for laget.Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRAVis mer

Gabriel Rasch (33) er eneste nordmann som er aktuell til å starte Vuelta a Espana for Cervélo-laget.

Thor Hushovd syklet Tour de France og er uaktuell til det spanske treukersrittet. Eneste øvrige nordmann som er aktuell, er Kurt Asle Arvesen i Saxo Bank-laget.

- Jeg vet ikke mer enn at jeg er valgt ut blant de elleve som er aktuelle i laget. Men sannsynligvis er sjansen til å komme med i Vueltaen større enn i Touren, sier Gabriel Rasch til NTB.

Annetårsproffen fulgte Hushovd til det nydannede Cervélo-laget før inneværende sesong. Før det var han hjelperytter i ett år for Hushovds gamle lag, Crédit Agricole.

Rasch var i bruttotroppen også i Tour de France tidligere i sommer, men ble veid og funnet for lett. Hole-mannen er en av Norges hittil åtte utvalgte til å sykle landeveisrittet i VM neste måned.

- Vueltaen er den beste oppkjøringen til VM, slik jeg ser det. Derfor blir det ekstra interessant om jeg får plass i laget til det rittet, sier Rasch.

I fjor gjennomførte 33-åringen Vuelta a Espana til 79.-plass sammenlagt. Det var første gang Rasch startet et Grand Tour-ritt.

Rittet starter i nederlandske Drenthe 29. august og avsluttes i Madrid 20. september.

(NTB)