Rasch tror på Vuelta-start

- Ideell VM-oppladning.

TROR PÅ VUELTA-START: Gabriel Rasch (t.v.) er i Cervélos bruttotropp til Spania Rundt, og ser på treukersrittet som ideell VM-oppladning. Lagkamerat og landsmann Thor Hushovd er ikke aktuell for laget.Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRA
TROR PÅ VUELTA-START: Gabriel Rasch (t.v.) er i Cervélos bruttotropp til Spania Rundt, og ser på treukersrittet som ideell VM-oppladning. Lagkamerat og landsmann Thor Hushovd er ikke aktuell for laget.Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gabriel Rasch (33) er eneste nordmann som er aktuell til å starte Vuelta a Espana for Cervélo-laget.

Thor Hushovd syklet Tour de France og er uaktuell til det spanske treukersrittet. Eneste øvrige nordmann som er aktuell, er Kurt Asle Arvesen i Saxo Bank-laget.

- Jeg vet ikke mer enn at jeg er valgt ut blant de elleve som er aktuelle i laget. Men sannsynligvis er sjansen til å komme med i Vueltaen større enn i Touren, sier Gabriel Rasch til NTB.

Annetårsproffen fulgte Hushovd til det nydannede Cervélo-laget før inneværende sesong. Før det var han hjelperytter i ett år for Hushovds gamle lag, Crédit Agricole.

Rasch var i bruttotroppen også i Tour de France tidligere i sommer, men ble veid og funnet for lett. Hole-mannen er en av Norges hittil åtte utvalgte til å sykle landeveisrittet i VM neste måned.- Vueltaen er den beste oppkjøringen til VM, slik jeg ser det. Derfor blir det ekstra interessant om jeg får plass i laget til det rittet, sier Rasch.

I fjor gjennomførte 33-åringen Vuelta a Espana til 79.-plass sammenlagt. Det var første gang Rasch startet et Grand Tour-ritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer