Rasch vraket til Tour de France

- Må svelge skuffelsen.

VRAKET: Cervélo-rytter Gabriel Rasch får ikke slå følge med Thor Hushovd i Tour de France. Nordmannen fikk beskjeden om at han vrakes i dag.  Foto: EPA/LUIS FORRA
VRAKET: Cervélo-rytter Gabriel Rasch får ikke slå følge med Thor Hushovd i Tour de France. Nordmannen fikk beskjeden om at han vrakes i dag. Foto: EPA/LUIS FORRAVis mer

|||

Syklisten Gabriel Rasch (33) fikk ikke plass i Tour de France-troppen til Cervélo-laget. Nordmannen er reserve, mens Thor Hushovd som ventet får delta.

Hushovd har vært klar for Touren siden han ble hentet til laget. Sammen med fjorårets sammenlagtvinner Carlos Sastre er han en av stjernene i laget.

Lenge var også Gabriel Rasch aktuell. Men til slutt nådde han ikke helt opp. Nordmannen er en av tre ryttere i reservetroppen.

- Det virket som om alle var omtrent like gode, og til slutt måtte de bare velge noen. Det er selvfølgelig skuddende. Jeg følte at jeg hadde en sjanse, sier Rasch til VG Nett.

At det var mange kvalifiserte ryttere, bekreftes av lagledelsen.

- Vanskelig

- Valget for den endelige troppen var ikke lett å ta. Selv om vi er heldige som har mange ryttere i god form som er klare for Touren, var det bare ni ryttere som kunne få plass, sier lagdirektør Thomas Campana.

For Gabriel Rasch kan 2009 ha vært hans livs sjanse til å få en Tour-billet.

- Nå må jeg svelge denne skuffelsen først, og så får vi se hva som skjer etter dette. Men jeg følte at jeg var veldig nærme denne gangen, sier Rasch.

- Målet i vår første Tour er toppresultat i sammendraget med regjerende mester Carlos Sastre. Et annet stort mål for oss vil være å hjelpe sprintesset Thor Hushovd til å vinne den grønne trøyen, sier Campana.

Tror på grønn triumf

Hushovd vant den grønne trøyen i 2005. I Cervélo har han et svært sterkt lag rundt seg.

- Vi tror han kan gjøre det igjen med dette laget, sier Campana.

Slik ser hele Cervélo-troppen ut: Iñigo Guesta López (Spania), Volodymir Gustov (Ukraina), Heinrich Haussler (Tyskland), Thor Hushovd (Norge), Andreas Klier (Tyskland), Brett Lancaster (Australia), José Angel Gomez Marchante (Spania), Hayden Roulston (New Zealand) og Carlos Sastre (Spania).

Kurt Asle Arvesen er klar for Touren med Saxo Bank-laget.


(NTB)