Rasehetset etter straffemissen: - Nå er det nok!

Paul Pogba har blitt utsatt for rasistisk hets etter 1-1-kampen mot Wolverhampton mandag kveld. Det får Manchester United til å reagere.

HETSET: Paul Pogba. Foto: Reuters.
HETSET: Paul Pogba. Foto: Reuters.Vis mer

- Alle i Manchester United reagerer med avsky på den rasistiske hetsen rettet mot Paul Pogba i går, og vi fordømmer den på det sterkeste, sier klubben i en uttalelse tirsdag formiddag.

Manchester United spilte mandag sin andre seriekamp for sesongen, og oppgjøret på Molineux Stadium mot Wolverhampton endte 1-1. Anthony Martial sendte de røde djevlene i ledelsen, før Ruben Neves utlignet med en praktscoring fra distanse.

Straffemiss

I andre omgang skaffet Paul Pogba selv et straffespark da han ble felt av Wolves-kaptein Connor Coady, og franskmannen gikk selv frem for å ta straffen, etter en diskusjon med Marcus Rashford. Rui Patricio reddet forsøket fra Pogba, og det var den hendelsen som fremprovoserte hetsen på sosiale medier.

- Individene som har uttrykt disse meningene representerer ikke verdiene til vår klubb og det er oppmuntrende å se at brorparten av tilhengerne våre fordømmer det.

- Manchester United har nulltoleranse for noen form for rasisme eller diskriminering, heter det videre fra klubben, som jobber med å identifisere de som skal ha hetset Manchester Uniteds midtbanespiller.

- Nå er det nok!

Klubben sier at de vil straffe de skyldige på strengest mulig måte.

Manchester Uniteds forsvarskjempe Harry Maguire skriver dette på Twitter:

Marcus Rashford går også ut med sin støtte.

- Nå er det nok, dette må stoppe, skriver Marcus Rashford på Twitter, og legger til:

- Manchester United er en familie. Paul Pogba er en stor del av den familien. Angriper du han, angriper du alle.

Det er langt fra første gang en hendelse som dette har oppstått i England.

Økning i episoder

På søndag ble Reading-spissen Yakou Meite utsatt for rasistisk hets for en straffemiss i Championship-oppgjøret mot Cardiff City.

Reading svarte med å tvitre at de «ikke kaster bort oksygen på de rasistiske kommentarene sendt til denne mannen (Yakou Meite) via sosiale medier denne ettermiddagen» .

Forrige uke ble Chelsea-spissen Tammy Abraham offer for det samme på sosiale medier etter at han bommet på den avgjørende straffen i Super Cup-finalen mot Liverpool. Chelsea-manager Frank Lampard gikk hardt ut mot hetsen, og sa han fant det «avskyelig». Han krevde også handling fra selskaper på sosiale medier.

Organisasjonen Kick It Out, som jobber mot rasisme, diskriminering og hets, rapporterte tidligere i år ifølge BBC at det har vært en økning av episoder med rasistisk hets på 43% forrige sesong (2018/19-sesongen).

Forrige sesong ble blant annet Manchester Uniteds Ashley Young hetset etter Champions League-tapet for Barcelona.

FORNØYDE: Manchester United-fansen er fulle av lovord om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort til nå som manager, og er optimistiske foran sesongen. Video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Vil ha strengere straff

I april tidligere år gikk Danny Rose, Chris Smalling og Troy Deeney alle ut og slo et slag for kampen mot fotballrasisme. Det etter et initativ fra PFA, som er den engelske spillerforeningen i fotball.

- Vi kan ikke stå og se på når fotballmyndighetene og selskapene bak sosiale medier gjør altfor lite for å beskytte spillerne fra motbydelig hets, sa Tottenhams forsvarsstjerne Danny Rose.

Tidligere har Rose sagt at han gleder seg til karrieren er over slik at han kan slippe å bli utsatt for åpenlys rasisme.

Manchester City-stjerna Raheem Sterling har også uttalt seg om dette temaet, etter å ha opplevd å bli hetset i en Premier League-kamp mot Chelsea på Stamford Bridge, samt i en landskamp for England mot Montenegro. Han tok til orde for strengere straffer for rasehets, og mer handling fra organisasjoner, sponsorer og medier.