FORLOT JULEBORD: Blackburn-manager Henning Berg skal angivelig ha stormet ut av Blackburns julebord mandag kveld. Blant annet skal Berg  motvillig ha blitt bedt om å ta en julestrømpe på hodet og danse på scenen. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
FORLOT JULEBORD: Blackburn-manager Henning Berg skal angivelig ha stormet ut av Blackburns julebord mandag kveld. Blant annet skal Berg motvillig ha blitt bedt om å ta en julestrømpe på hodet og danse på scenen. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

- Rasende Berg stormet ut av Blackburns julebord

Skal ha blitt bedt om å ha julestrømpe på hodet.

(Dagbladet): Blackburn-manager Henning Berg skal angivelig ha stormet ut av Blackburns julebord mandag kveld. Blant annet skal Berg  motvillig ha blitt bedt om å ta en julestrømpe på hodet og danse på scenen.

Det skriver Daily Mail i dag.

Den tidligere Lyn- og Lillestrøm-treneren har bare vunnet én av ni kamper som Blackburn-manager, og klubben ligger på en 15. plass på tabellen.

Michael Jackson-parykk Blackburn håpte et julebord ville løfte moralen i gruppa, og over 200 personer møtte opp på mandagens festiviteter. Daily Mail skriver at en person i klubbledelsen sendte Berg opp på scenen da DJen skulle lede noen leker.

Berg gikk opp, og tok motvillig på seg en julestrømpe før han ifølge avisa skal ha blitt sintere og sintere da han ble bedt om å danse. Da han ble bedt om å ta på seg en Michael Jackson-parykk skal det ha blitt for mye, og Berg tok av seg julestrømpa og gikk av scenen.

Etter å ha snakket med personene rundt bordet sitt skal Berg ha gått fra julebordet.

- Hadde blitt flau selv Talsmann for Blackburns Norske Supporterklubb, Morten Solberg Helgerud, tror saken er overdramatisert av den engelske avisen.

- Om Henning Berg hadde vunnet langt flere kamper enn det han har, hadde ikke dette vært noen sak. For meg virker det som om dette er en typisk engelsk presse-sak for å fyre opp litt ekstra under bålet, sier Helgerud til Dagbladet før han legger til:

- En av journalistene i lokalavisa, som pleier å ha rett i mye av det han skriver, tvitret i dag tidlig at det strengt tatt var mer pinlig enn at han (Berg, journ. anm) raste av scenen. Men media ser den dårlige poengfangsten, og da kommer de sakene.

- Jeg tror jeg hadde blitt flau selv hadde jeg blitt satt på den scenen. Det er kanskje en typisk nordisk reaksjon på britisk scenekultur, sier Helgerud og ler.

Har ikke vunnet siden november Det har gått en mer enn en måned siden sist Berg og Blackburn vant en kamp (4-1-seier mot Peterborough den 17. november). Siden det har det blitt fire tap og en uavgjort for «Rovers» - som altså ligger på en 15. plass på tabellen.

Målet for sesongen var direkte opprykk til Premier League, og reporter Andy Cryer i lokalavisen Lancashire Telegraph sa til Dagbladet i november at noe annet ville være «en fiasko, en katastrofe».

- Det er ingen supportere jeg har snakket med som ser på situasjonen som Henning Berg sin feil. De ser på det som Steve Kean sin feil, ett etterslep som det er vanskelig å rette på. Kean hadde en veldig liten tropp, og det mangler spillere i viktige ledd. Det blir spennende å se hva Berg får gjøre i januar. I supporternes øyne må vi vente til etter januar før vi virkelig kan dømme ham, sier Helgerud som ikke har gitt opp håpet om opprykk til Premier League ennå.

- Reading hadde en helt middels sesongstart, men klarte å komme seg til Premier League. Det er altså ikke umulig å nå Premier League via play-off, men direkte opprykk går ikke, sier Helgerud til Dagbladet.

Henning Berg har ikke besvart Dagbladets hendvendelser i dag tidlig.