Rasende Berg

BODØ (Dagbladet): Glimt - Vålerenga 1-1. Arild Berg raser mot dommer Kjell Alseth som ikke slo ned på VIF-guttas dårlig skjulte taktikk om å ta ham for enhver pris. - Dømmingen var en vits, mener den nedsparkede Glimt-juvelen.

Først etter 80 minutter med med effektive steinaldermetoder mot en av Norges for tida beste spillere - grov Alseth i brystlomma.

Da hadde Arild blitt tatt ulovlig nesten 15 ganger. Uten å få annet enn frispark - til tross for at han var i ferd med å skape store sjanser.

Arild Berg er redd for å si for mye, av frykt for å bli suspendert av fotballforbundet. Men 23-åringen raser over det han mener er unnfallenhet fra dommer Alseth.

- VIF-taktikken var grei - de skulle ta meg uansett. De var ikke direkte stygge, men veldig bevisste. Og dommeren lot dem fortsette.

Oppgjøret var to minutter gammelt da Aki Riihilahti klippet Berg ned - og forhindret en stor Glimt-sjanse. Før halvtimen var gått, hadde finnen gjentatt bedriften tre ganger.

Storebror Ørjan Berg mener dommeren burde ha grepet inn umiddelbart:

- Gult kort da ville satt skapet på plass. Men i stedet fikk vi dommerens vrede da vi klaget. Nei, dette var en dommer-katastrofe. Ørjan legger til:

- Dette hadde aldri skjedd på Lerkendal. Forskjellsbehandling har alltid eksistert, men i år er den ekstrem. Hadde VIF møtt Rosenborg på Lerkendal med samme taktikk, ville kortene ha flagret, hevder storebror. Dommer Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink mener han bare slo ned på VIFs etterskuddstaklinger, holdinger og nedrivninger.