Rasende, bitter og utrøstelig

Hadde du gitt Tom Nordlie en overdose lykkepiller i går kveld ville han i beste fall blitt melankolsk. Det eneste han tenkte på var å ikke grine.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Jeg begynner å lure på om det er meg det er noe galt med, sier Start-treneren til Dagbladet.

-  Kanskje jeg rett og slett bør begynne å tro på Gud.

Raseri, frustrasjon, tristhet og de dårligeste minnene en fotballtrener kan ha - alt som heller i retning av en massiv fotballdepressiv reaksjon traff Tom Nordlie da Start ga bort seriegullet i går kveld. Og det var denne reaksjonen han tok med seg inn i dommergarderoben. Og ikke før halve laget hans hadde fått sine sølvmedaljer kom han ut igjen med følgende konklusjon:

Rett i dommergarderoben

-  Jeg hører det er delte meninger, men jeg driter i hva andre sier. Det var ikke offside da Stefan Bärlin scoret det målet som ville gitt oss 2- 2 og seriegull. Punktum.

En drøy time senere, alene med Dagbladet i sin lille garderobe, er han fortsatt utrøstelig. Det er liksom ikke Start som har tapt seriegullet på målstreken - det er Tom Nordlie som har tapt enda en avgjørende fotballkamp. Og selvfølgelig skjedde det på nok en betent dommeravgjørelse.

Tom Nordlie taper alltid på dommeravgjørelser.

-  Der var derfor jeg gikk inn i dommergarderoben - det var et uttrykk for følelser sier han. -  Selvfølgelig var jeg oppgitt, lei meg og rasende forbannet på det målet vi fikk annulert rett før slutt, men det handlet også om noe mer. For nå er det fjerde gangen jeg mislykkes fordi dommerne etter min soleklare oppfatning gjør ting som er feil. Det skjedde da Vålerenga rykket ned (fikk ikke straffer i sluttminuttene mot Sogndal), det skjedde med Sandefjord mot Brann (fikk mål annullert) og det skjedde igjen med Sandefjord mot Vålerenga i Valhall (to feilaktige annuleringer).

 UTROLIG SKUFFET:  Start-trener Tom Nordlie var utrøstelig etter at gullsjansen glapp på hjemmebane. -  Kom ikke her med at urettferdigheten jevner seg ut i fotball. Det gjør                 den i hvert fall ikke for meg, sier Nordlie. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
UTROLIG SKUFFET: Start-trener Tom Nordlie var utrøstelig etter at gullsjansen glapp på hjemmebane. - Kom ikke her med at urettferdigheten jevner seg ut i fotball. Det gjør den i hvert fall ikke for meg, sier Nordlie. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer

-  Kom ikke her med at urettferdigheten jevner seg ut i fotball. Det gjør den i hvert fall ikke for meg.

Forbannet og skuffet

Fire skudd i treverket før pause underbygger Tom Nordlies påstand og tristhet i går kveld. Ikke en eneste Start-straffe på 26 serierunder er et annet godt argument. Men sjøl om verken livet eller fotballen synes å være rettferdig klarte han likevel å spa fram en smule selverkjennelse.

-  Sjøl om jeg er utrolig skuffet og føler at jeg ikke har noe fornuftig å si så handler det om at vi har gitt det bort, sier han til Dagbladet. -  Det ble sølv fordi vi bare har tatt ett poeng på de fire siste kampene. Men samtidig handler det ikke bare om udyktighet - fire stolpeskudd i denne kampen forteller hvor nær vi var.

-  Det er derfor jeg er både dritforbannet og skuffet.

Tom Nordlie er årets trener. Akkurat som om det er noen trøst. Han ville jo heller vært årets vinner. Og hvor lang tid det tar å riste av seg nedturen har han ingen formening om. Når du føler at 800 treningstimer blir spylt ned i do er det langt fram til harmoni i fotballsjela.

Bitterheten sitter fast

-  Avgjort på piss, sier han. -  Det er slik jeg føler det. Og derfor spiller det ingen rolle at jeg hadde tatt sølvmedaljen med et smil om noen hadde spurt meg før sesongen. For det eneste jeg føler nå er bitterhet.

-  Både på egne, spillernes og klubbens vegne.