Rasende Bjørn i Bangkok

Colin Montgomerie trampet for hardt på brua da den danske toppgolferen Thomas Bjørn skulle putte.

At Thomas Bjørn har temperament vil nok de færreste golfkyndige benekte. Tvilerne fikk selv se det da den danske golferen i dag økte sin ledelse på europatouren i Bangkok.

På dagens 16. hull gnistret det danske temperamentet da Bjørn mente at han ble forstyrret av skotske Colin Montgomerie under en put. «Monty», som heller ikke alltid er like avbalansert og rolig, hadde nettopp slått sin ball i vannet, tatt sin straff og raste av sted mot greenen over ei bru.

Trampet

Og nettopp da skotten trampet over brua, misset Bjørn en put som betydde at dansken fikk en bogey på det relativt lette hullet.

Da ble det delt ut mindre pene gloser.

«Monty» så ingen annen utvei enn å trekke Bjørn til side etter runden sammen med turneringsdirektør Miguel Vidaor for å få renset luften.

- Det var et spørsmål om ulike meninger, og vi har lagt det bak oss, sa Bjørn etter runden og ville ikke kommentere hendelsen nærmere.

- Blir mellom oss

- Jeg gjorde en feil, det samme gjorde Colin. Alle vet godt at vi har et stort temperament, og at vi begge vil spille godt. Verre er det ikke. Det her blir mellom «Monty» og meg og europatouren, og jeg har den aller største respekt for «Monty» både som spiller og person, sa Bjørn om sin Ryder Cup-kollega fra triumfen på The Belfry.

Thomas Bjørn hadde ikke grunn til å være langsint. Han supplerte to bogeys med seks birdies i en runde på 68 slag. Dermed økte han ledelsen etter halvspilt turnering til to slag ned til engelske David Lynn og tre slag til Nick Faldo.

Ingen norske deltar i Bangkok.

(NTB-Ritzau)

VENNER IGJEN: Thomas Bjørn (t.v.) og Colin Montgomerie fikk snakket ut etter at Bjørn raste mot skottens tramping på brua.