Rasende Brann-supporter lagt i jern

BERGEN (Dagbladet): Kjell Tennfjord slapp med skrekken da politiet arresterte en illsint mann som var på vei inn i garderoben for å ta Brann-treneren etter kampen. Brann fikk sitt femte serietap på åtte kamper, og da gikk supporteren berserk. Han roet seg ikke før politiet la ham i jern.

- Ubehagelig og kritikkverdig, sier Tennfjord om det som skjedde etter kampen dagen før 17. mai.

En mann i begynnelsen av 20-åra lot frustrasjonen gå over i raseri. Han hoppet over tribunegjerdet for å gi Brann-treneren sin personlige straffelekse. I dag kan Tennfjord takke førstebetjent Bjørn Nordbeck i Bergen Politikammer for resolutt og våken opptreden. Sammen med en kollega voktet Nordbeck garderobedøra. De la inn et par politigrep, stoppet inntrengeren og la ham i jern før mannen nådde inn i Branns innerste kammer. Derfor ble skandalen aldri fullbyrdet.

- Tidligere har tilskuere kastet is og buet, men ingen har hoppet over gjerdet. Har aldri opplevd at noen har gått så langt før, sier Nordbeck, som har stått dørvakt på Stadion i mange år.

Flere ganger har han fryktet at noen prøver seg på dommertrioen. Men angrep mot Branns egen trener: Aldri.

Rystet

Etter at vaktene fikk kontroll over situasjonen og arrestert mannen, ble han fraktet bort fra garderobeområdet. Ifølge Nordbeck roet han seg ned, og ble overlatt i kameratflokkens varetekt etter noen minutter i svartemarja.

- Grådig dårlig oppførsel. Idioti, sier Nordbecks politikollega, som ikke vil ha navnet i avisa.

Brann-direktør Harry Herstad mister munn og mæle da han får høre om episoden.

- Jeg er helt rystet. Dette viser bare hvor viktig det er at noen beholder vett og forstand. Dette her er bare fotball, sier han til Dagbladet.

Herstad understreker at Kjell Tennfjord har full tillit fortsatt.

- Nå må vi roe oss ned, sier han.

Og Tennfjord sjøl tar det knusende med ro.

Om han frykter truslene:

- Nei, nei, nei, sier han _ og smiler tappert.

Men lørdag falt Tennfjords hake lengre og oftere mot bakken enn den har gjort hittil i år.

Kok på tribunen

Det kokte flere steder enn rundt garderobe-området på lørdag.