INGEN KOMMENTAR: Magnus Carlsen stilte ikke opp til intervju eller arrangørens internasjonale sending etter onsdagens nederlag mot Arkadij Naiditsch. Bildet er fra VM-kampen mot Viswanathan Anand. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
INGEN KOMMENTAR: Magnus Carlsen stilte ikke opp til intervju eller arrangørens internasjonale sending etter onsdagens nederlag mot Arkadij Naiditsch. Bildet er fra VM-kampen mot Viswanathan Anand. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Rasende Carlsen droppet pressekonferanse: - Greit, sier arrangøren

Men bekrefter at det ikke er etter boka.

(Dagbladet): Etter det svært overraskende tapet i den tredje runden i den tyske superturneringa Grenke Chess Classic, var det en rasende Magnus Carlsen som forlot spillestedet umiddelbart.

Det sto i sterk kontrast til de andre spillernes oppførsel.

Etter samtlige partier de tre første rundene har begge spillerne møtt opp. Tirsdag var første gang en spiller uteble da Carlsen droppet å analysere partiet med Naiditsch og kommentatorene.

- Det er riktig at analysene normalt blir gjort sammen med kommentatorene på liveshowet vi har, sier turneringsdirektør Christian Bossert til Dagbladet.

- Helt greit for oss I forkant av superturneringer som Grenke Chess Classic signerer spillerne kontrakter med arrangøren.

Der har arrangøren muligheten til å inkludere at spillerne er forpliktet til å analysere og prate om partiet sammen med kommentatorene på en pressekonferanse etter spillet.

- Har dere en slik forpliktelse i spillernes kontrakter?

- Jeg vil ikke si noe om kontraktene. Det er slik vi gjør det. Jeg har ingen kommentar til det, svarer Bossert.

- Men det er helt greit for oss at Carlsen reiste rett tilbake til hotellet etter et sånt parti. Det forstår vi veldig godt, fortsetter turneringsdirektøren.

Det var ingen tvil om at tapet var tungt å svelge for verdensmesteren. TV 2s journalist i Baden-Baden fortalte etter partiet at Carlsen var rasende og nedbrutt på TV 2 Sportskanalens direktesending.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyvende bonde Den norske sjakkstjernen forbløffet sjakkverdenen da han spilte et uventet løperoffer tidlig i møtet med hjemmehåpet Naiditsch. Deretter ble partiet en intens kamp hvor begge spillerne forsøkte å sikre helpoenget.

Det hele endte med et sluttspill som var svært komplisert og ubalansert hvor Carlsen hadde flere muligheter til å styre partiet inn i tryggere farvann.

- Magnus gamblet litt for mye. Han hadde remismuligheter nær slutten om han hadde flyttet tårnet til c7 og ikke til b7 (i det 55. trekket, red. anm.), sier journalist og stormester i sjakk Ian Rogers til Dagbladet fra Baden-Baden.

- Jeg kan ikke hjelpe for å tenke at han fortsatt spilte for å vinne, men feilberegnet hvor rask hvits a-bonde var, fortsetter Rogers.

Det kritiske punktet Rogers omtaler var bare seks trekk før Carlsen ga opp. Etter hans 55. trekk var det tydelig at det ikke var noen vei tilbake i partiet for nordmannen.

Naiditschs omtalte a-bonde avgjorde partiet. Den bare var ett felt unna forvandlingsfeltet hvor den kan bli dronning da Carlsen ga opp.

Dermed er Carlsen på delt tredjeplass i turneringa. Verdenstoer Fabiano Caruana og Naiditsch leder med to poeng. Carlsen står med halvannet poeng etter å ha slått Adams tirsdag og spilt remis i den første runden mot Michael Adams.