HETT: Real Madrid-trener José Mourinho og utviste Sergio Ramos i samtale med dommer Teixeira i går kveld. En strålende fotballkamp på Camp Nou inneholdt det meste.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino
HETT: Real Madrid-trener José Mourinho og utviste Sergio Ramos i samtale med dommer Teixeira i går kveld. En strålende fotballkamp på Camp Nou inneholdt det meste.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau NacarinoVis mer

Rasende Casillas ba dommeren feste med Barcelona-spillerne

- De fortjente å vinne forrige kamp, sier Mourinho.

(Dagbladet): Barcelona - Real Madrid 2-2 (4-3 sammenlagt).

Det er lett å sitte igjen med en følelse av at Real Madrid reiste seg i den høydramatiske Copa del Rey-kvartfinalen på Camp Nou i går kveld, men ett faktum gjenstår: Barcelona er videre til semifinale.

Oppgjøret ble akkurat like innholdsrikt som man forventer av El Clasico, og da bortelaget kjempet seg tilbake fra 0-2 til 2-2 i andre omgang, virket det som alt kunne skje.

Dessverre for Real Madrid skjedde det mindre foran målene i avslutningsminuttene.

I stedet måtte José Mourinhos menn igjen skuffet innse at Barcelona ble for sterke, og etter kampen var dommer Teixeira Vitienes i fokus.

Forulempet dommeren
Mourinho fortalte at spillerne i garderoben mener det er «umulig å vinne på Camp Nou», og kaptein Iker Casillas innrømmer at han skjelte ut hoveddommeren etter siste fløyteblås.

«Gå for å feire sammen med Barcelona, nå», skal Casillas ha skreket til Teixeira.

- Det stemmer at jeg forulempet dommeren i spillertunnelen - det skjedde i kampens hete, innrømmer Spanias landslagsmålvakt.

- En del av dommeravgjørelsene ødela for oss. Det er sant vi sa at det er umulig å vinne her, for det er alltid noen små detaljer som gjør det sånn, sier Casillas, ifølge Real Madrids hjemmesider.

Dommerens innsats var som alltid mulig å diskutere etter kampen i går.

Det var kanskje noe strengt å annullere målet Sergio Ramos ble frarøvet for å ha dratt ned Dani Alves i duellen inne i feltet, men samtidig var Teixeira Vitienes veldig snill som lot Lass Diarra slippe et gult kort nummer to etter en altfor sein takling på Leo Messi.

Utvisningen av Sergio Ramos mot slutten er det kanskje flest Madrid-fans som syns er streng, mens det er grunn til å spørre om hvorfor Teixeira ikke la til mer tid etter at hjemmelaget hadde somlet bort store deler av overtiden han allerede hadde bedt om.

Som sagt - det er alltid mulig å diskutere.

Ville ikke gratulere
Uansett var det tydelig at Real Madrids gjenreisning mistet fremdriften da de ble redusert til ti mann, og til slutt står Barcelona igjen som vinnere etter 180 minutter.

I FOKUS: Pepe ble kalt «morder» av deler av Barca-fansen underveis i kampen. Her i duell med Alexis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
I FOKUS: Pepe ble kalt «morder» av deler av Barca-fansen underveis i kampen. Her i duell med Alexis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea Vis mer

Manager José Mourinho nektet imidlertid å gratulere sin kollega Pep Guardiola med seieren i går kveld, selv da han ble minnet på at Barca-sjefen gjorde det til ham etter Copa Del Rey-nederlaget i fjor.

- Kanskje Guardiola gratulerte oss i fjor fordi det var en ren kamp uten noe kaos, sier Mourinho, ifølge realmadrid.com.

- Hvis dere ønsker det, kan jeg gjerne gratulere ham med seieren i forrige ukes oppgjør. Det har jeg ingen problemer med. De fortjente å vinne den kampen, sier portugiseren.

José Mourinho måtte forøvrig tåle ironisk synging fra Barcelona-fansen på Camp Nou, etter en uke med turbulens og rykter om at han vil forlate Real Madrid etter sesongen.

- Vi elsker deg, vær så snill, ikke dra, skal hjemmesupporterne ha sunget, vel vitende om at Mourinho bare har én seier mot laget deres på ti El Clasico-forsøk.

Slet mer enn ventet
I Barcelona-leiren er man fornøyde med at muligheten for å ta tilbake Copa del Rey-troféet fortsatt er tilstede etter seieren over erkerivalen.

- Diskusjonen om dommeren er relativ. Etter en kamp føler du at han har vært mot deg, men Madrid føler det samme, selv om det røde kortet Lass skulle hatt var åpenbart. Ellers syns jeg dommeren var fair, sier Xavi til Barcelonas hjemmesider.

- Vi slet mer enn vi hadde ventet mot et strålende lag, selv om vi dominerte helt til et kvarter ut i andre omgang. På Bernabeu var vi overlegne, i dag kanskje ikke, men vi vant sammenlagt. Det kan vi nyte og feire, sier Xavi.

Pedro og Dani Alves sendte altså Barcelona opp i 2-0-ledelse i første omgang, før Cristiano Ronaldo og Karim Benzema sørget for 2-2 etter pause.

Katalanerne møter vinnerne av Levante - Valencia i semifinalen, de lagene møtes i kveld, og Valencia har en 4-1-ledelse å forsvare før returkampen.