SINT: John Degenkolb kom ikke fram i spurten, og slo ut med hande mot Michael Matthews over målstreken. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
SINT: John Degenkolb kom ikke fram i spurten, og slo ut med hande mot Michael Matthews over målstreken. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

16. etappe i Tour de France 2017:

Rasende Degenkolb rev brillene av etappevinneren

Tyskeren mener Michael Matthews hindret ham i spurten.

ROMANS-SUR-ISÈRE (procycling.no): John Degenkolb satt i en meget god posisjon da spurten gikk på tourens 16. etappe. Greg Van Avermaet (BMC) hadde åpnet sin langspurt, med Michael Matthews (Team Sunweb) like bak seg. Klistret til Sunweb-spurteren sitt hjul satt John Degenkolb (Trek-Segafredo).

Matthews åpnet spurten sin, og beveget seg mot høyre side av veien. I samme rom forsøkte Degenkolb å presse seg forbi, men australieren lukket døra. Tyskeren fikk ikke fri bane, og endte som tredjemann over streken. Trek-Segafredo-rytteren var lite fornøyd med Matthews sin spurt etter målgang.

– Jeg satt på hjulet til Matthews i perfekt posisjon. Med 200 meter igjen. Det var tydelig at farten min var høyere, han så meg komme og stengte døren på høyre siden. Spurten min var over. Jeg er selvfølgelig sint. Jeg fikk ikke spurte om seieren. For meg er det klart at han ikke holder linjen. Det er klar sak. Se på bildene da vel, sier Degenkolb til procycling.no like etter den 16. etappen.

Bildene av spurten viser også at Degenkolb gestikulerer mot Matthews i det de triller over målstreken. Når rytterne har bremset ned litt slenger tyskeren armen mot ansiktet til australieren, og røsker av ham brillene.

Se hendelsen her:

Matthews, som tok sin andre etappeseier for året, mener selv at han spurtet på ærlig vis.

– Jeg gjorde spurten min, det var en ren spurt og jeg gjorde ikke noe galt. Han så det annerledes. Det får bli opp til han. Hadde jeg gjort noen galt, ville juryen grepet inn. Jeg satt på hjulet til Van Avermaet, kom ut av hans hjul og gjorde spurten min på rett linje. Etterpå mens jeg ventet på målfotoavgjørelsen, kom Degenkolb forbi og han gjorde noe (en gest). Det er ikke særlig sportslig. Jeg tror kommissærene så det, sier Matthews på pressekonferansen etter podieseremonien.

Ingen straff

Listen over avgjørelser tatt av juryen etter tirsdagens etappe nevner hverken Degenkolb eller Matthews. Spurten til Sunweb-rytteren ble ikke straffet, ei heller raseriutbruddet til tyskeren. Trek-rytteren innrømmet at følelsen tok overhånd, men han mener fremdeles at Matthews ikke spurtet på rettferdig vis.

– Det var bare noe som skjedde i en opphetet situasjon. Det er klart jeg er sint når jeg ikke kan gå etter seieren. Når du vet at du har gode nok bein til å kjøre forbi, så er det veldig skuffende, ytret Degenkolb.

Tysk temperament

Hendelsen med Matthews er ikke første gang det har blitt en smule varmt under hjelmen til John Degenkolb.

Under VM i Qatar jaget tyskeren i en gruppe to minutter bak teten med omlag seks mil igjen til mål. Kraftspurteren satte inn et støt, men fikk ingen ryttere med seg på angrepet.

Årsaken var at belgiske Jens Debusschere satt seg i front av gruppen, og slakket av på farten. Da tyskeren oppfattet dette tok han tak i en drikkeflaske, og sprutet vann i fjeset på Debusschere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!