<strong>DEMONSTRANTER:</strong> Rasende Maradona-supportere omringet forbundskontoret til AFA i Buenos Aires like etter at det ble kjen at «El Diez» ikke får fortsette som landslagssjef.Foto: EPA/SCANPIX
DEMONSTRANTER: Rasende Maradona-supportere omringet forbundskontoret til AFA i Buenos Aires like etter at det ble kjen at «El Diez» ikke får fortsette som landslagssjef.Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Rasende Diego-fans demonstrerte i natt

Tagget ned forbundskontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Diego Maradona ville gjerne fortsette som argentinsk landslagssjef, men bare på gitte betingelser. Fotballikonet krevde nemlig at det ikke ble gjort én eneste endring i støtteapparatet hans, dersom han skulle skrive under på den nye fireårskontrakten han var blitt tilbudt.

- Hvis de krummer et hår på hodet til noen av mine gutter, uansett om det er fysioterapeuten eller materialforvalteren, så stikker jeg. Jeg vil fortsette dette eventyret, men ikke med hvem som helst, sa Maradona.

Det ble oppfattet som et ultimatum i forbundskontorene til det argentinske fotballforbundet (AFA) - et ultimatum de ikke var villige til å innfri. Fotballpresident Julio Grondona hadde nemlig gitt tydelig beskjed om at han ønsket å erstatte flere av Maradonas assistenter, deriblant landslagssjefens nære venn Alejandro Mancuso, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg ville ha vært en hykler om jeg ikke hadde inrømmet at det var en generell misnøye (i forbundet) ved flere aspekter av det det som skjedde i VM. Vi så ingen vilje til å vise ydmykhet, som å si at vi kunne ha gjort det bedre. Det var ingen evaluering, ingen gjennomgang, ingen konklusjoner. Dette er slike ting man er nødt til å ta tak i med tanke på framtida, sier generalsekretær Jose Luis Meiszner i AFA til tv-kanalen C5N, ifølge Sporting Life.

<strong>NEDSETTENDE:</strong>  Demonstranter tagget ned fasaden på AFAs kontorer, og det etterlot ingen tvil om hvem de så på som den store skurken; fotballpresident Julio Grondona.Foto: SCANPIX
NEDSETTENDE: Demonstranter tagget ned fasaden på AFAs kontorer, og det etterlot ingen tvil om hvem de så på som den store skurken; fotballpresident Julio Grondona.Foto: SCANPIX Vis mer

Maradonas støtteapparat besto i utgangspunktet av to leger, to assistenttrenere, to fysiske trener, en presseansvarlig og en materialforvalter.

Enstemmig avgjørelse Grondona fikk støtte for sitt syn hos forbundsstyret, som enstemmig bestemte ikke å forlenge kontrakten til 49-åringen likevel.

- Styret har enstemmig vedtatt ikke å fornye kontrakten med Diego Maradona, heter det på AFAs nettsted.

Dermed ledet Maradona sitt elskede Argentina for siste gang i kvartfinalen mot Tyskland under VM i Sør-Afrika i juli.

Representanter for AFA bekrefter at det var Maradonas motvilje mot å gjennomføre det de oppfattet som nødvendige endringer i opplegget rundt landslaget.

<strong>DEMONSTRANTER:</strong> Rasende Maradona-supportere omringet forbundskontoret til AFA i Buenos Aires like etter at det ble kjen at «El Diez» ikke får fortsette som landslagssjef.Foto: EPA/SCANPIX
DEMONSTRANTER: Rasende Maradona-supportere omringet forbundskontoret til AFA i Buenos Aires like etter at det ble kjen at «El Diez» ikke får fortsette som landslagssjef.Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

- Dette smerter AFA, men fotballpresidenten har understreket at det er en vesentlig forskjell mellom hva AFA ønsker å oppnå og Maradonas framtidsplaner. Det var stor avstand, og det var umulig å møtes på midten, erkjenner AFA-talsmann Ernesto Cherquis Bialo, ifølge AP.

- Maradona ble bedt om å gjøre endringer i støtteapparatet. Det ville han ikke gjøre, sier AFA-styremedlem Rafa Savino, ifølge Bloomberg.

Demonstrerte Det er ingen tvil om at AFAs avgjørelse vekker harme hos det argentinske folk, som nærmest ser på Maradona som en gudeskikkelse.

Det tok heller ikke lang tid fra offentliggjøringen kom til rasende demonstranter hadde samlet seg utenfor forbundskontorene i hovedstaden Buenos Aires for å protestere mot fotballpresident Grondona og hans kumpaner.

Blant annet ble Grondonas navn tagget på fasaden av AFA-bygningen sammen med nedsettende karakteristikker som «chorro» (dritt) og «puto» (hore).

<strong>FERDIG:</strong> Kvartfinaletapet mot Tyskland i VM, ble Diego Maradonas siste opptreden som argentinsk landslagssjef.Foto: SCANPIX
FERDIG: Kvartfinaletapet mot Tyskland i VM, ble Diego Maradonas siste opptreden som argentinsk landslagssjef.Foto: SCANPIX Vis mer

AFA var ivrige etter å understreke at Maradona på ingen måte har gjort seg uspiselig hos forbundet, og Grondona beklager at de ikke klarte å enes om en felles plattform for videre samarbeid.

- Man er alt annet en fornøyd når man ikke klarer å bli enige med noen man er glad i. Jeg har alltid et ønske om å snakke med ham, men noen ganger er det vanskelig fordi tidspunktet ikke er det beste, er Grondona sitert på av nyhetsbyrået PA, ifølge The Guardian.

- Dette markerer bare slutten på det første kapittelet om Maradona. Dørene til dette huset vil alltid være åpne for ham, slik de alltid har vært, sier talsmann Bialo.

Midlertidig sjef Inntil fotballforbundet har funnet en permanent erstatter for Maradona, som satt i jobben i 18 måneder, vil U-landslagstrener Sergio Batista lede landslaget - i første omgang i treningskampen mot Irland 11. august.

Blant favorittene til jobben er Estudiantes-trener Alejandro Sabella og Racing-trener Miguel Russo. Også eks-sjef Marcelo Bielsa, som har blitt genierklært for sin innsats som chilensk landslagstrener, seiler opp som en het kandidat.

<strong>MIDLERTIDIG:</strong> Sergio Batista (t.v.) tar over det argentinske landslaget på midlertidig basis - i første omgang i treningskampen mot Irland 11. august.Foto: SCANPIX
MIDLERTIDIG: Sergio Batista (t.v.) tar over det argentinske landslaget på midlertidig basis - i første omgang i treningskampen mot Irland 11. august.Foto: SCANPIX Vis mer

Argentinas landslagstropp til treningskampen mot Irland 11. august:

Keepere: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania).

Forsvarsspillere: Martin Demichelis (Bayern Munich), Walter Samuel (Inter), Nicolas Burdisso (Inter), Gabriel Heinze (Marseille), Fabricio Coloccini (Newcastle), Pablo Zabaleta (Manchester City), Emiliano Insua (Fiorentina).   

Midtbanespillere: Maxi Rodriguez (Liverpool), Javier Mascherano (Liverpool), Angel Di Maria (Real Madrid), Jonas Gutierrez (Newcastle), Mario Bolatti (Fiorentina), Javier Pastore (Palermo), Fernando Gago (Real Madrid), Jesus Datolo (Espanyol), Ever Banega (Valencia).  

Spisser: Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Sergio Agüero (Atlético Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Inter), Ezequiel Lavezzi (Napoli).

Kilde: AP

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer