Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aliou Colys albue mot Taijo Teniste vekker reaksjoner

Rasende etter angrepet: - Det der er livsfarlig

Rett før pause i oppgjøret mellom Kristiansund og Brann satte Coly en albue i hodet på Branns høyreback Taijo Teniste.

VOND SKULDER: Taijo Teniste holder seg til nakken/skulderen etter sammenstøtet med Kristiansunds Aliou Coly. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
VOND SKULDER: Taijo Teniste holder seg til nakken/skulderen etter sammenstøtet med Kristiansunds Aliou Coly. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

  • Kristiansund - Brann 3-1 (1-0)

Det var høy temperatur i oppgjøret mellom Kristiansund og Brann. Brann var nødt til å vinne for å forhindre Rosenborg i å sikre seriegullet, men fikk tøff motstand i Kristiansund.

Rett før pause smalt det skikkelig. Borte fra ballen tok hjemmelagets vikarierende spiss Aliou Coly rennefart og med det som virket som overlegg plantet han en albue i hode på Branns høyreback Taijo Teniste.

- Det er ganske voldsomt og brutalt og det ser ut som det er med overlegg, oppsummerte kommentator Asbjørn - Myhre i pausen.

Dommeren fikk ikke med seg situasjonen og blåste et frispark til Kristiansund i en annen situasjon.

- Det er en tøff situasjon. Det er et soleklart gult kort på Fredrik Haugen, og i det jeg blåser for den situasjonen, så skjer det en albue som vi har sett i etterkant. Den mener vi er rød, sier dommer Rohit Saggi til Eurosport etter kampen.

Følg Eliteserien i vårt livestudio.

- Må aldri få spille fotball igjen

I Eurosports Fotball Direkte-studio var det også høy temperatur da de fikk se situasjonen.

- Oioioi, det der er stygt, det der er UFC, det der er livsfarlig, ropte Bernt Hulsker i Eurosports Fotball Direkte-studio.

- Dette er et overfall. Et klokkeklart rent rødt kort. Sånt ønsker vi ikke se på norske fotballbaner, sa Thomas Myhre i Eurosports studio.

Flere stemmer i sosiale medier melder nå at Coly er nødt til å få en langvarig suspensjon etter at dommeren ikke fikk med seg overfallet og Coly fikk fortsette.

- Coly må aldri få lov til å spele fotball igjen. Fy faen så stygt, skriver Bergens Tidende-kommentator Morten Myksvoll på Twitter.

- Blir overrasket hvis Coly blir å finne på banen i neste kamp mot Lillestrøm. Noe av det styggeste jeg har sett i Eliteserien denne sesongen, skriver Nettavisen-journalist Egil Sande.

Det er ikke første gang denne sesongen at Coly har vært involvert i bråk på banen. I mars ble han utvist etter en situasjon hvor han og Vålerengas Sam Adekugbe knuffet og det kunne se ut som Coly slo til Vålerenga-spilleren.

– Dommeren sa jeg delte ut et slag, og at det var derfor jeg fikk rødt kort. Han hadde gått i bakken om jeg hadde slått ham. Ser du hendene mine, sa Coly til TV 2 den gangen.

– Du går i bakken når jeg slår. Det er dommerens avgjørelse, så jeg kan ikke gjøre noe. Ingenting jeg sier kan forandre noe.

Dramatisk kamp

Dommer fikk det ikke med seg og i stedet tok Kristiansund ledelsen på en corner bare et halvt minutt seinere. Andreas Hopmark var målscorer. Til pause var stillingen 1-0 til Kristiansund.

Ti minutter ut i den andre omgangen doblet hjemmelaget ledelsen. Amidou Diop dro seg inn i banen og la ballen i mål via lengste stolpe på lekkert vis.

Brann viste at de hadde noe å by på og den tidligere Kristiansund-spissen Daouda Bamba hamret ballen i det lengste krysset bare fire minutter seinere.

Bamba gikk til Brann fra Kristiansund i sommer, og hadde tydelig et ønske om å imponere mot gamle lagkamerater.

Da Brann fikk straffe og mulighet til å utlikne et drøyt kvarter før slutt ba Bamba om å få lov til å ta straffen i stedet for kaptein Vito Wormgoor som har scoret på tre av tre straffer denne sesongen.

Bamba brant imidlertid straffen mange meter over tverrliggeren og i stedet kunne Dan Peter Ulvestad heade inn det avgjørende målet rett før full tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!