Feyenoord-fansen forbanna på fotballforbundet

Rasende etter forbundets Ajax-hjelp

Nederlands fotballforbunds grep for å la Ajax hvile foran mesterligamøtene med Tottenham faller ikke i god jord hos alle.

LEGGER OPP: Robin van Persie. Fansen mener at han ikke får den avskjeden han fortjener. Foto: Olaf KRAAK / ANP / AFP
LEGGER OPP: Robin van Persie. Fansen mener at han ikke får den avskjeden han fortjener. Foto: Olaf KRAAK / ANP / AFPVis mer

Særlig hos rivalen Feyenoord er det sur stemning etter at forbundet valgte å flytte hele den 33. serierunden til uken etter den opprinnelige sesongavslutningen.

Årsaken? På grunn av endringen må Feyenoord spille bortekamp mot Fortuna Sittard i siste serierunde. Dermed må fotballstorheten og Feyenoord-spissen Robin van Persie, som legger opp etter sesongen, takkes av foran 12.500 tilskuere på et annet lags stadion, framfor å få en real hyllest av 51.000 hjemmefans på ikoniske De Kuip i Rotterdam.

Kampen er også den siste for Feyenoord-trener og tidligere landslagskaptein Giovanni van Bronckhorst.

- Det som skulle roe ned ting (for Ajax) har i stedet ført til utstrakt misnøye. Den lille endringen i kampprogrammet får store konsekvenser, spesielt for Feyenoord, skriver storavisen De Telegraaf.

Avisen har intervjuet Feyenoord-tilhengere som er særs lite fornøyd med fotballforbundet KNVBs påfunn.

- Van Persie har hatt en utrolig karriere, og Gio er en av våre mest suksessrike trenere noensinne. Nå skal de til Sittard og vinke til en liten gruppe tilreisende supportere. Det er noe ganske annet enn å stå foran et fullstappet De Kuip. Og det er smertefullt, sier Sander de Kramer.

Den nest siste serierunden ble flyttet fordi Ajax egentlig skulle spilt seriekamp to dager før den første semifinalekampen mot Tottenham i Champions League. Nederlands fotballforbund har forklart at de utførte endringen av hensyn til spillernes helse, ikke for å gi Ajax en konkurransefordel i mesterligaen.