Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Rasende etter møtet med Stabæk: - Skjønner ikke at det er mulig i 2017

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen slakter banen. 

REAGERER: Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med gressmatta på Nadderud. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
REAGERER: Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med gressmatta på Nadderud. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk - Rosenborg 0-0

NADDERUD (Dagbladet): Verken Stabæk eller Rosenborg klarte å sette den avgjørende scoringen i toppkampen på Nadderud lørdag kveld. 0-0 ble sluttresultatet, og etterpå ble gressmatta et hett tema.

- Jeg er glad vi er ferdig med å spille her. Det er en forferdelig bane, raser Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Gressmatta var oppstykket og humpete. Dette til tross for at vi skriver midten av mai.

- Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig i 2017. Vi har en treningsbane i Trondheim som vi trener på hver dag. Den er klart bedre enn den banen her, påpeker Rosenborg-treneren.

Ble ikke vannet

Han reagerer over at banen ikke ble vannet før kampen. Det gjorde at den framsto tørr. Rosenborg fikk ikke sitt vanlige spill til å flyte.

MELDINGER FRA FANSEN: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hadde flere konversasjoner med Stabæk-fansen på Nadderud. Da var humøret bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MELDINGER FRA FANSEN: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hadde flere konversasjoner med Stabæk-fansen på Nadderud. Da var humøret bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi fikk en mail i går om at den ikke ville bli vannet. Hvorfor må du spørre Stabæk om. Jeg er bare forundret over at det ble sånn, sier Ingebrigtsen.

- Men det er likt for begge lag. Stabæk kunne vel også tenkt seg en raskere bane?

- Da må du virkelig spørre dem hvorfor de ikke vannet, tordner Ingebrigtsen.

Ødelagt i fjor høst

Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen, erkjenner at de ikke ble spilt fotball på en god gressmatte.

- Vi også ønsker å spille på en bedre bane. Men den ble ødelagt i fjor høst. Vi spilte mot Jerv 4. desember (playoff). Vi måkte banen og trente på den før kampen. Det er det vi sliter med nå.

Olsen fortsetter:

- Veksten kommer når det blir varmere i været. Det er en utfordrende bane. Men vi klarer liksom ikke å trylle fram gress heller.

KAN INTET GJØRE: Sportslig leder Inge André Olsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KAN INTET GJØRE: Sportslig leder Inge André Olsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Stabæk har vurdert å rulle ut nytt gress, men dette blir ifølge Olsen for dyrt.

- Vi snakker om fem-seks millioner kroner. De pengene har vi ikke.

Firma

- Hvorfor kunne dere ikke i det minste vannet banen før kampen?

- Vi drifter banen og har satt ut jobben til et firma. Vi vannet før forrige kamp. Da følte vi at gresset begynte å komme seg. Siden har det vært snøfall midt i uka og i går ble det spilt damekamp på banen. Den har virkelig fått kjørt seg. Faren ved å vanne banen var at den ville gå i oppløsning.

Oppgjøret ble - blant annet på grunn av baneforholdene - aldri en toppkamp verdig.

- Vi hadde veldig bra kontroll i første omgang. I starten av andre omgang spilte vi på oss altfor mange brudd. Men vi hentet oss inn og styrte det siste kvarteret, oppsummerer Ingebrigtsen.