Rasende Ferguson krever tiltak

Tribunetrøbbel og Lille-forsøk på å ta laget av banen da Manchester United vant knepent. - Har aldri sett noe lignende, raser Sir Alex Ferguson.

(Dagbladet.no): Lille-Manchester United 0-1.

Forrige sesong røk Manchester United ut av Champions League etter blant annet bortetap for Lille i gruppespillet. I kveld møttes de to lagene igjen i Frankrike, i den første av to åttendedelsfinaler.


Lenge så det ut til at Lille skulle skape nye problemer for engelskmennene - helt til Ryan Giggs scoret på en frekk frispark-variant seks minutter før slutt:

Mens Lille-keeper Tony Mario Sylva stilte opp muren og flere av forsvarsspillerne sto med ryggen til og mottok instruksjoner, kippet waliseren ballen i høyre kryss.

Reaksjonene mot dommeren var sterke, og rett etterpå oppsto det fullt kaos da Lille-ledelsen så ut til å ville «ta en Anja Andersen» - det vil si å ta spillerne av banen i protest.

- Jeg har aldri sett noe sånt, det var en fullstendig ydmykelse av dommeren. UEFA er nødt til å gjøre noe. Lille-ledelsen behandlet dommeren dårlig, og det skapte en dårlig atmosfære, sier Manchester United-sjef Alex Ferguson, ifølge Sportinglife.

- Gary Neville ble truffet

I en kamp som også var skjemmet av kasting inn på banen og tribunetrøbbel som førte til at skadde tilskuere måtte løftes over gjerdene, var «Fergie» bekymret for sikkerheten.

Rasende Ferguson krever tiltak

- Jeg var bekymret fordi det ble kastet ting inn på banen. Gary Neville ble truffet, sier skotten.

Første omgang var svært sjansefattig, med den eneste egentlige muligheten to minutter før hvilen.

Den var til gjengjeld stor.

Sentrale Giggs sendte ballen inn i feltet, før den gikk via Wayne Rooney til Nemanja Vidic. Han fikk ikke avsluttet ordentlig, men ballen havnet omsider hos Cristiano Ronaldo.

Portugiseren skulle bare løfte kula opp i nettaket, men skjøt i stedet rett i en motspiller.

Sjansekalas etter pause

Etter pause frisknet det kraftig til, og sjansene sto plutselig i kø.

• I det 51. minutt dro Rooney seg forbi flere motspillere, før han slo inn mot den bakre stolpen. Der ventet Giggs, som ikke klarte å styre ballen i åpent mål.

Rasende Ferguson krever tiltak

• I det 54. minutt kom Ronaldo alene mot Lille-keeper Sylva, som ryddet opp med en god parade. Men farlighetene var ikke helt over med det, for Rooney fulgte opp - med et skudd som gikk vanvittig høyt over mål.

Etter disse to skremmeskuddene tok hjemmelaget Lille voldsomt over, særlig anført av en livlig Mathieu Bodmer.

• I det 58. minutt kom han alene med Edwin van der Sar, men denne gangen var det Manchester United-målvaktas tur til å redde med en beinparade.

• I det 60. minutt fikk Bodmer sjansen igjen, men skjøt utafor, for øvrig etter at Peter Odemwingie ropte på straffe etter å ha gått ned i feltet.

• Tre minutter seinere fikk Lille og Odemwingie endelig nettkjenning, men målet ble annullert for en liten dytt i forkant av stupheadingen.

Deretter fulgte en del mindre sjanser, før rutinerte Ryan Giggs altså slo til - og reddet Manchester United fra en ny ydmykelse mot Lille.

Engelskmennene har dermed et godt utgangspunkt foran returoppgjøret om to uker - men før den tid må kveldens kaotiske kamp få kraftige etterspill.

RASENDE: Sir Alex Ferguson var rasende under kampen - og han var rasende etter kampen. Nå krever han at UEFA griper inn mot Lille. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX
RASENDE: Sir Alex Ferguson var rasende under kampen - og han var rasende etter kampen. Nå krever han at UEFA griper inn mot Lille. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX Vis mer
TRIBUNETRØBBEL: En av Manchester Uniteds supportere signaliserer at noe er galt under det engelske lagets møte med Lille.
FREKK OG FREIDIG: Ryan Giggs tok Lille-spillerne på senga og scoret på et frispark før de forventet det. Reaksjonene lot ikke vente på seg.