Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Rasende finner vil ikke se Ahonen i hoppbakken

Får hatefulle meldinger hver uke. 

PÅ PLASS I LAHTI: Janne Ahonen jakter på en opptur i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PÅ PLASS I LAHTI: Janne Ahonen jakter på en opptur i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Under ski-VM i Lahti i 2001 tok han to sølv og én bronse. Nå er Janne Ahonen (39) tilbake i hjembyen der alt startet.

Målet er å bevise at han fortsatt duger i hoppbakken. Men ikke alle finner er glade for å se ham der.

I et intervju med Göteborgs-Posten forteller den snart 40-årige hopperen at han mottar hatefulle meldinger. Folk mener han burde ha lagt opp.

- Ja, jeg mottar den type meldinger ofte. Kanskje ikke hver dag, men hver uke. Men jeg bryr meg ikke. Jeg vil hoppe og det spiller ingen rolle hva andre tenker, forteller Ahonen til avisa.

I verdenscupen ligger legenden - som vasser i medaljer og triumfer - på 47. plass denne sesongen. I fjor deltok han bare i to renn.

Men VM har trigget Ahonen. Lørdag startet mesterskapet for fullt for hopperne i herreklassen, med renn i normalbakken. Ahonen fikk en sjelden opptur i kvaliken fredag og kom på tredjeplass. I rennet lørdag kveld ble han nummer 25.

Tande: - Trist

Spørsmålet er om han vil få det ut i konkurranse, noe han ikke har vært i nærheten av denne sesongen. 21. plass er beste plassering.

LEGENDE: Janne Ahonen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
LEGENDE: Janne Ahonen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Faktisk er det litt trist å se, sa Norges ener, Daniel-André Tande, i et intervju med Dagbladet i går.

- Han er en legende, men har slitt etter at han la opp og kom tilbake. Det viser hvor mye hoppsporten har endret seg. Den hoppinga han var best med i verden for noen år siden, fungerer ikke i dag.

«Driter seg ut»

Tidligere topphopper Bjørn Einar Romøren - nå markedssjef for hopperne - sier følgende om Ahonens muligheter i VM:

- Han har nok hatt et større favorittstempel tidligere. Noen kan velge å se på det at han «driter seg ut». Men jeg tror det går på det samme som med Noriaki Kasai (44): Han liker idretten og miljøet - og har så lyst til å lykkes.

Romøren fortsetter:

- Om han ikke får de resultatene han håper på, vil jeg ikke si at han «driter seg ut». Mer beklagelig er det at han får hoppe i VM i den formen han har vært i. Det betyr at andre finner ikke har slått ham. Og det er synd.

Fem VM-gull

Fra før har Ahonen fem VM-gull - og han har vunnet Hoppuka fem ganger. Finnene har trent ekstra i Lahti det siste året med tanke på mesterskapet.

- Ingenting vil glede mer om finsk hoppsport kan friskmeldes, har Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, sagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media