Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Godset-profil vil fjerne «Handshake for Peace»

... og erstatte det med større fokus på rasisme.

SKAFFET STRØMSGODSET STRAFFE:  Flamur Kastrati ble felt av Mande Sayouba og skaffet Strømsgodset straffespark. Det satte Lars-Christopher Vilsvik i mål. Strømsgodset vant 1-0. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SKAFFET STRØMSGODSET STRAFFE: Flamur Kastrati ble felt av Mande Sayouba og skaffet Strømsgodset straffespark. Det satte Lars-Christopher Vilsvik i mål. Strømsgodset vant 1-0. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk - Strømsgodset 0-1 (0-1)

NADDERUD (Dagbladet): Flamur Kastrati (24) var onsdag kveld tilbake for Strømsgodset etter karantenen han pådro seg i første serierunde mot Brann. Han var direkte involvert i 1-0-seieren over Stabæk.

Angrepsspilleren ble felt etter 39 minutter. Lars-Christopher Vilsvik gjorde ingen feil på det påfølgende straffesparket.

Les kampreferat her.

Kastrati fikk fire kampers karantene etter et slag mot Brann-kaptein Vadim Demidov 13. mars. Etterpå har han følt fotballsupporternes vrede på kroppen i form av rasisme og skjellsord.

- Greit nok. Oppførselen min var dum. Jeg la meg paddeflat. Men når det blir blandet inn rasisme, hører det ikke hjemme noen steder, tordner Kastrati, som har kosovoalbanske røtter.

Han blir forbannet når han tenker på hva han har vært gjennom de siste ukene. Nå kan han tenke seg å fjerne «Handshake for Peace» i Tippeligaen og heller fokusere mer på «Nei til rasisme».

- Det er mye viktigere, erklærer han.

Tøft «Handshake for Peace» er et konsept utarbeidet av Norges Fotballforbund for å skape riktige holdninger og fremme fredsarbeidet. I praksis tar kapteinene hverandre i hånda etter kampslutt.

24 år gamle Kastrati vil ikke gå konkret inn på hva han har fått høre av skjellsord. Men han innrømmer at det har vært tøft.

- Det er sånn at dette kan ødelegge mennesker mentalt. Rasisme hører ikke hjemme i idretten eller dagliglivet, sier Kastrati. Han har ikke et norsk navn, men er ellers norsk som noen og kan skilte med landskamper på aldersbestemte nivåer.

- Det verste jeg fikk høre var ganske grovt. Jeg har aldri opplevd det før. Men klubben har støttet meg. Nå ser vi framover.

Med seieren over Stabæk ligger Strømsgodset på sjetteplass.

- Vi har et ganske bra lag, men tar kamp for kamp, påpeker Kastrati.

Fornøyd trener Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var svært fornøyd etter seieren. Han innrømmer at også Stabæk skulle hatt straffe da Moussa Njie gikk i bakken kvarteret før slutt.

- Det var utrolig deilige poeng. Det er ikke det vakreste vi har gjort, men vi forsvarte oss bra, sier han.

Om Kastratis prestasjon:

- En villmann som finner på litt av hvert. Han ga oss energi, og det er noe vi har etterlyst.

Hele Norges coronakart