Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Godset-sjef: - Utrolig at de får spille fotball på Lerkendal

Har lagt nytt gress.

MISFORNØYD MED LERKENDAL:  Bjørn Petter Ingebretsen (i midten).  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MISFORNØYD MED LERKENDAL: Bjørn Petter Ingebretsen (i midten). Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg - Strømsgodset 1-0 (1-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg slo Strømsgodset 1-0 på Lerkendal lørdag kveld. Etterpå var Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen ikke nådig overfor matta.

- Helt forferdelig. Det er utrolig at de får spille fotball på Lerkendal. Helt krise, sa Ingebretsen i pressesonen etter kampen.

Lerkendal har nettopp fått nytt gress. Oppgraderinger er gjort for 12 millioner kroner, ikke minst med tanke på at vinneren av Champions League og Europa League møtes her til høsten.

Men under kampen lørdag kveld ble det tydelig ganske fort at gresset ikke har satt seg. Det har ligget på Lerkendal i bare noen dager. Store gress- og jordstykker lå sparket opp. Det kunne fått fatale konsekvenser med tanke på skader hos spillere.

Tråkket nesten over - De burde ikke fått spilt kamp her. Det var noen situasjoner som så stygge ut. Blant annet holdt Gustav Valsvik på å tråkke over før kampen. Han skulle slå en langpasning, forteller Ingebretsen.

LØST GRESS:  Fredrik Midtsjø sparket opp et lite stykke Lerkendal da han kom til en god sjanse i andre omgang. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LØST GRESS: Fredrik Midtsjø sparket opp et lite stykke Lerkendal da han kom til en god sjanse i andre omgang. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- På grensa til katastrofe, påpeker han.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ville ikke ta like sterke ord i sin munn.

- Vi så at det var vanskelig i 90 minutter. Forholdene var som de var. Men uansett ville ikke Lerkendal-gresset vært bra i midten av mars. Se bare på treningsbanen vår. Der er det fortsatt snø rundt.

Rosenborg tenkte tanken om å spille to bortekamper først i Tippeligaen, men slo dette fra seg.

- Fantastisk Christian Gytkjær ble kampens eneste målscorer. Etter 15 minutter serverte en meget god Fredrik Midtsjø en perfekt pasning på bakerste stolpe. Gytkjær banket ballen inn bak Godset-keeper Espen Bugge Pettersen.

- Fantastisk, sier dansken om sin første scoring i Rosenborg-drakta.

- Det var en kanon laginnsats av oss.

Rosenborg åpnet best, men slapp Strømsgodset mer med, spesielt i andre omgang. Les kampreferat her.

- Vi så litt nervøse ut de første 25 minuttene. Rosenborg var klart best. Men så fikk vi lagt litt om, og jeg føler at det ble ganske jevnt, sier Ingebretsen.

LITT SKUMMELT ...  Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen fikk besøk av datteren Leah etter kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland
LITT SKUMMELT ... Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen fikk besøk av datteren Leah etter kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hele Norges coronakart