Rasende Graabak: Kastet stol og måtte dyttes ut i løypa

- Når drømmen ryker, svartner det, sier kombinertløperen etter 10. plass.

MISFORNØYD: Jørgen Graabak kom til OL for å kjempe om medaljer. Foreløpig har det ikke blitt noen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISFORNØYD: Jørgen Graabak kom til OL for å kjempe om medaljer. Foreløpig har det ikke blitt noen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): De norske kombinertløperne mislyktes også i den andre OL-konkurransen i dag. Jarl Magnus Riiber tok sin andre 4. plass. Men for dobbelt olympisk mester fra fire år tilbake - Jørgen Graabak - endte tirsdagen med en ny nedtur.

Graabak havnet på 10. plass. Det skjedde etter et hopprenn der han lå på 19. plass, ett minutt og 52 sekunder bak lederen Akito Watabe. Da kokte det over i skiftebua. I raseri kastet nordmannen en stol rundt seg. I tillegg måtte treneren nærmest dytte ham ut i løypa, slik at han kunne fullføre konkurransen med langrenn.

- Du blir forbannet. Du har en drøm når du kommer hit: Det er å kjempe om medaljer. Når drømmen ryker, svartner det litt, sier Graabak til Dagbladet.

Nok en gang var det tysk dominans. Til og med på de tre første plassene. Johannes Rydzek vant foran Fabian Riessle og Eric Frenzel. Lagkamerat Jan Schmid havnet på 11. plass, mens Espen Andersen ble nummer 22.

Flashback

Graabak innrømmer at han fikk flashback til det første rennet i Pyeongchang. Da kom han på 18. plass. Tirsdag skulle han heve seg. Men det endte med en ny fiasko. I alle fall hvis vi tar forventningene i betraktning. Nordmannen ligger på 3. plass i verdenscupen.

- Jeg trengte litt tid for meg selv etter hoppinga. Jeg måtte få ut aggresjon, innrømmer han.

DIREKTE: I dagens OL-studio skal vi blant annet snakke om den suverene opphentingen i skiskytingsstafetten, og den historiske hockeykampen. Youtube-stjerne Dennis Vareide er dagens gjest, og forteller om morsomme historier fra årets OL i Sør-Korea. Med Tom Stalsberg som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

- Vurderte du å trekke deg fra langrennet?

- Jeg vurderte ikke å trekke meg. Men når du er innstilt på å kjempe om medalje - men ikke har sjansen - er det veldig kjedelig å gå ute i løypa og kikke på dem som kjemper om medalje. Såpass instinkter har jeg at det stikker dypt.

Graabak sier at det også kan være at han kastet en benk inne i skiftebua.

- Vi får ta en opptelling etterpå, sier han på spørsmål om han frykter en regning fra arrangøren.

- Kjipt

- Det har vært to renn nå der jeg ikke har vært i nærheten av å kjempe om medalje. Det er kjipt. Men det er positive ting å ta med seg også. Jeg gjør mye bra i hoppbakken og mye bra i langrennet. Men det bikker ikke min vei. En 10. plass er ikke helt mørkt. Men det er ikke derfor jeg er her, sier han.

POPULÆR: Jarl Magnus Riiber stilte opp på selfie etter 4.-plassen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆR: Jarl Magnus Riiber stilte opp på selfie etter 4.-plassen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Heller ikke Riiber var fornøyd med 4. plass og viste tydelig at han var forbannet da han gikk over mål.

- Det var litt svart. Å ta to 4.-plasser er ekstra tungt i et OL. Det betyr ingenting, sier han.

- Jeg gikk bra i 9,5 kilometer. Men det var lite jeg kunne bidra med da vi kom på slutten. Det er kjedelig.

Riiber fortsetter:

- De siste svingene inn mot stadion kostet mye krefter. Jeg kjente at jeg skulle hatt lårene til Håvard Lorentzen inn i de siste svingene der, sånn at jeg hadde hatt noe å bidra med inn mot oppløpet. Jeg hadde kramper i både legger og lår på de siste 200 meterne.

Torsdag er det lagkonkurranse. Tyskland er store favoritter.