Novak Djokovic

Rasende i fiasko

Novak Djokovic (34) kunne plassere seg øverst på herrenes tennishimmel, men sprakk fullstendig.

KLIKKER: Underveis i den avgjørende kampen mot Daniil Medvedev klikker det Novak Djokovic. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med seier over Daniil Medvedev ville Djokovic blitt den første på herresiden på 52 år til å vinne alle fire Grand Slam-turneringene samme år.

Han ville også gått opp på 21 Grand Slam-titler. Flest på herresiden. Men han blir stående på 20, sammen med Roger Federer og Rafael Nadal.

Djokovic tapte US Open-finalen i tre strake sett. Settsifrene i søndagens finale ble 6-4, 6-4, 6-4 til den andreseedede russeren.

Underveis i kampen mistet Djokovic besinnelsen totalt. Smalt racketten flere ganger i bakken, helt til den var knust.

Underveis viste TV-bildene også en gråtende Djokovic under en av pausene.

KNUST: Novak Djokovic under finalen. Foto: NTB
KNUST: Novak Djokovic under finalen. Foto: NTB Vis mer

Etter kampen hadde han derimot samlet seg.

- Jeg vil gratulere Daniil. Du gjorde en fantastisk kamp, og fortjener virkelig dette. Selv om jeg ikke vant denne finalen, så er jeg fortsatt fylt med stolthet. Fordi dere, supporterne på tribunen, fikk meg til å føle meg spesiell her, takk for alt, jeg er glad i dere, sa en rørt Djokovic etter finaletapet.

OPPGITT: Novak Djokovic lot seg irritere av en publikummer. Se alt fra US Open på Discovery +. Video: Discovery +. Vis mer

- Vi vet hva du siktet på i dag, for meg er du den beste tennisspilleren i historien, svarte Medvedev.

Det er Medvedevs første triumf i en Grand Slam-turnering.Han har vært i finale to ganger tidligere. Da tapte han mot henholdsvis Nadal og Djokovic.

Serena Williams er den aktive tennisspilleren med flest Grand Slam-titler, med sine 23. Hun har lenge jaktet på Margaret Courts rekord på 24.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer