TIL SEMI: 
Storhamar og trener Alexander Smirnov er klare for semifinalen i sluttspillet etter seier mot Sparta 4-2 i kamper. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL SEMI: Storhamar og trener Alexander Smirnov er klare for semifinalen i sluttspillet etter seier mot Sparta 4-2 i kamper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Rasende i hockey-drama da Storhamar vant: - Dere må se at han filmer

Storhamar til semi etter seier mot Sparta.

• Storhamar - Sparta 4-1 (4-2 i kamper)

(Dagbladet): Storhamar er klare for semifinale i NM-sluttspillet etter 4-1-seier mot Sparta Sarpsborg foran 5 000 tilskuere hjemme i Hamar OL-amfi.

Høy temperatur og flere utvisninger har preget de seks oppgjøret mellom klubbene. Men til slutt rodde Hamar-laget i land 4-2 i kamper.

- Det var en hard kamp, men vi spilte som et lag, sier Storhamars Christian Larriveé til TV 2.

Sinne Og det ble brennhett midtveis ut i 1. periode. Spartas Marius Hagberg fikk utvisning for takling på Hampus Gustafsson - og Spartas Niklas Roest raste mot dommerne:

- Dere må se at han filmer, sa Roest åpenlyst.

Snaut et minutt seinere tok Roest saken i egne hender - og det ble tumulter mellom nettopp Roest og Gustafsson. Det endte med utvisning til begge spillerne.

Tre kjappe Etter en målløs 1. periode, ble det full fart i 2. perioden. Christian Larriveé sendte Storhamar i ledelsen etter bare 1:36 - og det skulle komme mer.

Hamar-laget rullet opp et fint angrep under minuttet seinere og Jacob Berglund fikset 2-0.

Christian Bull sørget for 3-0 med en fin enkeltmannsprestasjon og plutselig så Storhamar ut til å ha sikret semifinalebilletten.

Sparta tente et håp om seier helt på tampen av perioden da Eirik Børresen på fin vis la pucken i mål til 3-1.

I 3. periode klarte Sparta aldri å skape spenning og i stedet var det Mikael Zettergren som satte inn 4-1 da Østfold-laget tok ut målvakten i sluttminuttene.

Vålerenga avgjorde i forlengningen mot Frisk Asker. Martin Laumann Ylven satte inn den avgjørende 3-2-scoringen 1.36 minutter inn i overtiden. Det sørget for at VIF vant 4-2 i kamper.

Overtid Lørenskog er klare for semifinale etter en lang kveld mot Stjernen. I Fredrikstad sto det 3-3 etter tre spilte perioder.

4. periode endte uten scoringer, og dermed fikk vi også en 5. periode.

Der scoret Robin Sterner målet som sendte Lørenskog til semifinalen. David Hallström (2) og Niklas Bröms scoret for Stjernen før forlegningen. Mats Trygg, Robin Dahlstrøm og James Sixsmith var mennene bak Lørenskogs tre første mål, skriver NTB.

Stavanger Oilers var klare for semifinalen før mandagens kamper og får velge motstander i semifinalen.