Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende italienere boikottet Gullballen. Nektet å stemme for første gang i historien

Buffon og Conte ble fornærmet.

FORNÆRMET: Antonio Conte og Gianluigi Buffon nektet å avgi stemme under kåringen av årets spiller i verden, all den tid Buffon aldri ble nominert. Foto: EPA/Jens Noergaard Larsen
FORNÆRMET: Antonio Conte og Gianluigi Buffon nektet å avgi stemme under kåringen av årets spiller i verden, all den tid Buffon aldri ble nominert. Foto: EPA/Jens Noergaard Larsen Vis mer

(Dagbladet): Utdelingen av Gullballen, som symboliserer hvem som har vært verdens beste fotballspiller det siste året, er i utgangspunktet en ubetinget positiv hendelse.

Likevel er det mye negativitet, temperatur og uenighet rundt kåringen. Blant annet har det i mange år vært en bitter kamp mellom verdensstjernene Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Ronaldo har klart å skjule sin frustrasjon i en viss grad etter flere tapte dueller med Messi om Gullballen. Men da den italienske keeperlegenden Gianluigi Buffon ikke ble nominert i kåringen årets keeper i verden, gikk rullgardina ned.

Juventus-stjernen har i en årrekke vært en av verdens beste keepere og har hatt for vane å bli nominert. Da det ikke skjedde i år, boikottet Italias delegasjon hele kåringen, skriver La Gazzetta dello Sport.

Verken Buffon eller Italias landslagssjef Antonio Conte avga stemmer. Det er første gang i historien at det skjer. Den italienske leiren var rasende etter at Buffon ble vraket i en sesong hvor Juventus vant Serie A og tok seg helt til Champions League-finalen.

I Italia reagerer man spesielt på at Arsenals David Ospina ble nominert i stedet. Det valget synes den italienske leiren er så tåpelig at de valgte å protestere mot FIFA ved en historisk stemmeboikott.

Det var Bayern Münchens Manuel Neuer som ble kåret til årets keeper i verden. Lionel Messi vant Gullballen og ble stemt fram som årets spiller for 2015

Barcelona-spilleren vant suverent med 41,33 prosent av stemmene. Cristiano Ronaldo ble nummer to i kåringen med 27,76 prosent. Neymar ble nummer tre med 7,86 prosent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media