Rasende Jönsson byttet to mann i pausen

De ga AaFKs førte borteseier siden april.

Aalesund spilte blekt før pause, men slo tilbake og vant for første gang borte mot Haugesund i søndagens eliteseriekamp. Peter Orry Larsen og Fredrik Carlsen scoret i 2-1-seieren.

Seieren var Aalesunds første på bortegress siden 2-0 over Sarpsborg 14. april. Etter to strake uavgjortkamper, var trener Jan Jönsson meget tilfreds med triumfen.

- Jeg er veldig lettet over tre poeng på bortebane etter at vi mistet to poeng sist (Start, 2-2). Dette var en lagseier, sa Jönsson, som tydelig mente alvor da han byttet ut både Demar Phillips og Thomas Martinussen i pausen.

- Jeg var rasende etter første omgang, men vi var så mye bedre i annen omgang at vi vant fortjent, mente svensken.
Skuffet Grindhaug Ved pause sto det 1-1 til tross for at Haugesund hadde et klart spillemessig overtak. Vertene klarte ikke å omsette overtaket i mer enn én scoring. Daniel Bamberg sto for utligningen i det 34. minuttet.

Før det hadde Peter Orry Larsen stanget Aalesund i ledelsen fra en dødball. Midtbanekollega Carlsen avgjorde kampen da han spurtet fra Haugesund-forsvaret og satte inn 2-1-målet etter en times spill.

- Jeg er fryktelig skuffet. Spesielt over at laget ikke har klart å heve seg de siste fire årene. De (spillerne) fikk en ny sjanse til å vise at Haugesund er et topplag, men det klarte de ikke, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

LEDERMÅLET: Peter Orry Larsen (ikke avbildet) scorer 0-1-målet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
LEDERMÅLET: Peter Orry Larsen (ikke avbildet) scorer 0-1-målet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix Vis mer

- Det var ikke nok energi, og da ble vi ikke farlige nok mot slutten, la han til.

Finspill fra Carlsen Vertene var friskest i starten, men de store sjansene lot vente på seg. Og da det virkelig ble liv foran AaFK-målet i det 22. minuttet, vartet Sten Grytebust opp med en fantomredning.

Tre minutter senere kom det første målet mot spillets gang. Jo Nymo Matland svingte inn et frispark fra venstre, og Larsen headet forbi Per Morten Kristiansen, som var i ubalanse og ikke fikk hånden på ballen.

Vertene fikk utlignet før pause etter at Michael Haukås rev seg løs på venstrekanten. Henrik Kjelsrud Johansen ble hindret i skuddøyeblikket, men Bamberg stupte fram og pirket ballen forbi Grytebust.

I det 60. minuttet kom Carlsen seg fri etter fint samarbeid med Abderrazak Hamed-Allah. Deretter løp han fra et par Haugesund-forsvarere, dro av Umaru Bangura og satte kontrollert inn seiersmålet.
Haukås utvist I tilleggstiden kokte det på Haugesund stadion, og dommer Svein-Erik Edvartsen var framme med kortstokken flere ganger. Michael Haukås fikk sitt andre gule kort og ble utvist, mens Christian Gytkjær ble straffet med det gule for filming.

Haukås mente han ble straffet hardt etter å ha skutt bort ballen etter at dommeren hadde blåst.

- Jeg synes det var strengt. Jeg fokuserte på ballen. Jeg hørte at han blåste, men da var bevegelsen i gang. Det var ikke en feil avgjørelse, men jeg konsentrerte meg om å score.

UTLIKNING: Daniel Bamberg utlikner for Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
UTLIKNING: Daniel Bamberg utlikner for Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix Vis mer

(NTB)