Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Kalla måtte roe seg ned: - Ikke som jeg regnet med

Forklarte tour-nedtur.

MISSET: Charlotte Kalla falt og ødela sprinten i går. Det sørget for nesten et minutt tap i sammendraget.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MISSET: Charlotte Kalla falt og ødela sprinten i går. Det sørget for nesten et minutt tap i sammendraget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Overraskelsen Sophie Caldwell fra USA vant den klassiske sprinten i Tour de Ski i går - foran norske Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Verre gikk det for det svenske sammenlagthåpet Charlotte Kalla som smalt i bakken allerede i kvartfinalen og fikk ødelagt hele dagen.

Etterpå var hun forbanna.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jævla dritt, sa Kalla i et kort intervju med SVT, før hun stormet videre og nektet å snakke med andre.

Men seinere i går kveld fikk Kalla roet seg ned.

Tapte mye I et telefonintervju med det svenske nyhetsbyrået TT forsøkte hun å sette ord på nedturen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var ikke sånn jeg hadde regnet med det skulle gå, sier Kalla, gjengitt av Expressen.

Før sprinten lå Kalla 2.45,8 bak tour-leder Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget. Da etappen var over var hun hele 3.37,7 bak. Kalla er nå nummer fem i sammendraget og en pallplass ser stadig mer vrient ut.

Kalla falt i en bakke der flere andre løpere led samme skjebne. Også svenske Stina Nilsson falt i snøen og fikk sitt løp ødelagt i finalen.

Håp om pall Svenskene vil likevel ikke klandre noen andre enn seg selv.

- Arrangøren gjorde en god jobb, sier Kalla.

Hun fortsetter:

- Det kommer til å bli vanskelig å gjøre noe med en utøver som Heidi Weng (nummer tre). Men jeg skal prøve å avslutte på en god måte, sier Kalla, som er ett minutt og drøye 20 sekunder bak sin norske rival.

I dag venter 5. etappe for langrennsløperne: Fellesstart 10 km klassisk kvinner klokka 14.20 og 15 km klassisk menn klokka 15.20.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media