KRANGEL: Johannes Klæbo var forbannet etter at han knakk staven i et sammenstøt med svenske Calle Halvfvarsson og havnet sist i sprintfinalen på Lillehammer. Etter løpet la svensken seg flat. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Johannes Høsflot Klæbo brakk staven

Rasende Klæbo etter at svensken brakk staven hans: - Jævlig unødvendig

Rasende Klæbo ble stående igjen i løypa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Høsflot Klæbo mistet seieren i Ruka på det som ble beskrevet som en «juniorfeil». Skistjerna kikket seg tilbake da han ledet på oppløpet, og mens nordmannen så en vei, banket russiske Aleksandr Bolsjunov forbi på den andre siden.

Russeren vant, og en irritert Klæbo måtte ta til takke med 2. plassen.

Fredag gikk det galt for nordmannen nok en gang. I en av bakkene på skistadion på Lillehammer brakk staven til Klæbo i to. Svenske Calle Halfvarsson tråkket på staven, og Klæbo ble stående rasende igjen midt i bakken. Han slo restene av staven i bakken og så resten av feltet seile ifra.

Etter løpet kom han med en kraftsalve mot sin svenske konkurrent.

DEBATT: Vidar Løfshus og Tomas Pettersson gjester Dagbladets langrennsprogram og snakker ut om tidligere feider sammen med programleder Øyvind Godø. Debatten stiger når Therese Johaug og ikke minst Petter Northug blir tema, mens Pettersson røper Sveriges spesielle syn på Heidi Weng. Løfshus og Pettersson slår også alarm om norsk kvinnelangrenn. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det er Calle som er dårlig til å gå i felt. Han tråkker på staven, det er sånt som skjer, men det er jævlig unødvendig, sa en tydelig frustrert Klæbo til NRK etter semifinalen.

- Jeg følte meg pigg, det er dumt at det blir sånn. Det er kjipt at det er denne måten det ryker på. Jeg har hatt stang ut i to helger. Det er ikke mer å si, fortsatte han.

Lørdag venter en ny sjanse for Klæbo. Da er det 15 kilometer fri teknikk på Lillehammer.

- Jeg må bare prøve igjen i morgen, slik jeg gjorde forrige søndag, og prøve å ta revansje.

- Min feil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Halfvarsson stilte også opp til intervju med NRK og innledet med å ta på seg all skyld.

- Det er min feil. Jeg knekker staven hans, og det er jævlig synd, sa han.

Men svensken mener at Klæbo kunne taklet situasjonen bedre i etterkant, der han både raste på TV og i samtale med Halfvarsson direkte.

- Kan han ikke ta det på en bedre måte, er det opp til han. Jeg forstår at han er forbannet. Jeg synes det var litt barnslig. Det er sånn som skjer i sprint, og man kan behandle det på ulikt vis.

I Klæbos fravær var det Federico Pellegrino som stakk av med seieren. Emil Iversen ble Norges beste med en knallsolid andreplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer