Minitouren på Lillehammer

Rasende Krogh ble disket. Vurderer å bryte touren:
- Jeg er totalt, maksimalt uenig

Finn-Hågen Krogh føler seg urettferdig behandlet.

DISKET: FInn Hågen Krogh vant sitt kvartfinaleheat, men ble disket for å ha skøytet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DISKET: FInn Hågen Krogh vant sitt kvartfinaleheat, men ble disket for å ha skøytet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Calle Halfvarsson utnyttet Pål Golbergs stavuhell og triumferte i sprinten på Lillehammer foran Emil Iversen. Sammen med finske Iivo Niskanen var det disse som kom best ut av sammenlagthåpene fra dagen sprint.

Petter Northug var nok også godt fornøyd med semifinalebillett og kreftene han sparte ved å ikke gå finalen, mens Martin Johnsrud Sundby var skuffet etter exiten i kvartfinalen.

Aller mest prekær var situasjonen for Finn-Hågen Krogh, som hadde kalkulert med en finaleplass denne helga.

Vurderer å stå av touren

Krogh var i rute til å klare det da han på mesterlig vis banket sine konkurrenter på oppløpet i kvartfinalen. Kort tid senere kom beskjeden som fikk sinnet til å koke: 26-åringen fra Alta ble disket for å ha skøytet.

- Skia sklei litt ut da jeg skulle forsøke å gå forbi utenfor sporet. Jeg tror jeg tapte på det, fordi det var dårligere gli der. Jeg synes det er ekstremt strengt å bli disket for dette, sier Krogh til Dagbladet.

- Jeg får se om jeg går i morgen. I en minitour er en sprint som dette veldig viktig.

Han forlot først stadion i sinne, før han kom tilbake og snakket med pressen.

- Hva sa du til juryen?

- Jeg sa til juryen at jeg er totalt, maksimalt uenig. De mente fortsatt at de har rett, forteller Krogh.

- Han var sint

Sprinttrener Arild Monsen sa til Expressen at Krogh var rasende da han stormet forbi pressesonen, før han senere kom tilbake.

- Han var sint. Han var det. Men det er ikke noe å gjøre med det, sier Monsen.

- Man må gå mellom sporene om det er noen foran deg i ditt spor som du vil forbi. Det var en vurdering han gjorde.

Temperatur også forrige helg

I verdenscupåpningen i Kuusamo var det Jönsson som raste mot Krogh etter at de kolliderte i hverandre i semifinalen. Svensken ropte «jävla idiot» til nordmannen, men etter løpet var de gode venner igjen.

- Det skal være temperatur. Man skal være irriterte på hverandre. Alle vil vinne. Så tar vi det med et smil etter rennene. Da er alle venner igjen, fortalte Krogh til Dagbladet.

- Hvis Emil ikke hadde blitt sint på meg, hadde jeg blitt skuffet. Det er sånn det skal være. Det er sprint og små marginer. Da kommer albuene og knivingen fram. Det skjer ofte i sprint.